2020.05.21.
Szabadtéri Néprajzi Múzeum

Szombaton újranyílik a szentendrei Skanzen

2020.07.08.
Jósa András Múzeum

Magyaros mente - 42 pitykével

2020.07.08.
Röszkei Paprika Park - Paprika Üzem és Múzeum

Szegedet a paprika helyezte földünk térképére

2020.07.07.
Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum

A kékfestés feledhetetlen mestere

2020.07.07.
Hatvany Lajos Múzeum

Volt egyszer egy cukorgyár...

2020.07.07.
Jósa András Múzeum

A kelták csecsebecsének gyűjtötték

Szabadtéri Néprajzi Múzeum - Szentendre
Húsvéti zöldághordás a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban
Cím: 2000, Szentendre Sztaravodai út
Telefonszám: (26) 502-500, (26) 502-501
Nyitva tartás: XI.1-III.27.: Szo-V 10-16
IV.1-X.31.: K-P 9-17
XI.12-13.:9-18
2020.06.01.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
A teljes pünkösdi hosszú hétvégén nyitva tart a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen), amely kisebb kézműves vásárral és pünkösdi királyválasztó játékkal is készül az ünnepre.
© Szabadtéri Néprajzi Gyűjtemény (Falumúzeum)<br>A múzeum épülete
A Skanzen látogatói a hosszú hétvégén sétálhatnak a múzeum 60 hektáros parkjában, de a járványügyi szabályok betartásával nyitva lesznek a múzeum boltjai, vendéglátóhelyei, a házak, épületek és élménypontok is - közölte az intézmény pénteken az MTI-vel.

Újdonság, hogy vasárnaptól az eddigihez képest több épület nyílik meg a szabadtéri állandó kiállításban; ezek fokozott biztonsági intézkedések mellett látogathatók.

Emellett számos élménypont kínál kikapcsolódási lehetőséget: a látogatók hétvégente újra birtokba vehetik a Boszorkánykonyhát, a Dédanyáink konyhatitkait, a Csodapajtát, a Fény Házát, a Fa-Ház interaktív kiállítását, a gyerekgazdaság szabadtéri játékait, a játékudvart, az állattartó tanyát és a Mesekert játszóteret.

Néhány új, biztonságos szabadtéri játékkal is készül a Skanzen, ilyen a mezítlábas ösvény, a tollaslabdapálya, az ugróiskolák, az óriásbútorok, az aszfaltrajzolás, a fotózkodós helyszínek, a játszóterek, a játékos pihenők, valamint a játékos totó.

Az állandó kiállítás épületeinek és élménypontjainak túlnyomó része újra látogatható, ezért szombatonként és vasárnaponként a korábban megszokott normál jegyárú belépőkkel várják a látogatókat a Skanzenbe, ahol nyitva tartanak a boltok, vendéglátóegységek is.

Hétközben sétálójeggyel lehet a múzeum területére lépni. Ilyenkor nyitva áll majd a múzeum parkja, lehet sétálni az utcákon, az épületek között, az udvarokon, portákon és az üvegfallal ellátott lakásbelsőkbe is betekinthetnek a látogatók.

Az állandó kiállítás élő múzeumi helyszínei és élménypontjai közül hétköznap egyelőre csak az állattartó tanya és a játékudvar látogatható, de elérhetők a biztonságos, új szabadtéri játékok is - közölte a Skanzen.

(MTI)