2020.05.08.
Petőfi Irodalmi Múzeum

Színháztörténeti podcast-sorozatot indított az OSZMI

2020.03.23.
Petőfi Irodalmi Múzeum

A virtuális térbe költözik a Petőfi Irodalmi Múzeum

2020.01.23.
Petőfi Irodalmi Múzeum

Bartis Attila lesz a 45. Térey-ösztöndíjas

2020.09.28.
Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ

Régió, hagyomány, történet

2020.09.25.
Szépművészeti Múzeum

II. Rákóczi Ferenc többször is tette itt tiszteletét

Petőfi Irodalmi Múzeum - Budapest
© Petőfi Irodalmi Múzeum<br>A múzeum épülete
Cím: 1053, Budapest Károlyi u. 16.
Telefonszám: (1) 317-3611
Nyitva tartás: K-V 10-18
2019.09.26.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Többek között Petőfi haláláról, André Kertész Adyhoz fűződő viszonyáról és a "kéziratok kalandos életéről" is hallhatnak a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) látogatói pénteken, a Kutatók éjszakáján.

A PIM Bártfay-termében az érdeklődők betekintést nyerhetnek például a múzeumi restaurátorok munkájába, megtudhatják, mi az a névtér, hogyan működik a Digitális Irodalmi Akadémia (DIA) vagy hogy milyen új műtárgyak kerültek a PIM-be - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

A múzeumnak otthont adó Károlyi-palota Vörös termében többek között a Nyugat szerkesztőségéből a Petőfi Irodalmi Múzeumba került kéziratokról, a segesvári ütközet régészeti kutatásáról, valamint Petőfi haláláról hallhatnak a látogatók.

A Díszterem előadói eközben fellebbentik a fátylat André Kertész párizsi Ady-emlékfotóinak titkáról, bemutatják, hogy melyik híres írók bútoraival lehet találkozni a gyűjteményben, valamint azt is, hogy miként vélekedtek kortársai a száz éve elhunyt Csáth Gézáról.

Előzetes regisztrációval péntek este a PIM kézirattára, médiatára és relikviatára is látogatható lesz - közölte a múzeum.

(MTI)