2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

Közlekedési Múzeum - Budapest
Cím: 1101, Budapest Kőbányai út 24-28.
Telefonszám: (1) 273-3840
Nyitva tartás: Ideiglenesen zárva.
2016.12.08.
fotóművészet, hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
A megújuló Közlekedési Múzeum és a Fortepan képarchívum közös szakmai munka keretében megkezdte a múzeum fotógyűjteményeinek digitalizálását és népszerűsítését - közölte az intézmény csütörtökön az MTI-vel.
Közlekedési Múzeum látványterv
Az együttműködés keretében a szakemberek olyan fényképsorozatokat digitalizálnak, mint például a helikoptertervező Asbóth Oszkár hagyatéka, az 1912-es Budapest-Konstantinápoly autóverseny képei, a BHÉV járműparkjáról a század elejétől a harmincas évekig terjedő időszakban készült üvegnegatívok vagy a Balaton északi partján épült vasútról készült diapozitívok.

A múzeum és a Fortepan hamarosan megkezdi Venczel János hajóskapitány fotós hagyatékának feldolgozását, valamint a hatvanas években a Magyar Hajó- és Darugyártól ajándékba kapott mintegy kétezer páratlan üvegnegatív digitalizálását.

A közlemény kiemeli: az új Közlekedési Múzeum fontos küldetésének és feladatának érzi a gyűjteményeihez való nyílt hozzáférés biztosítását, a megőrzésében lévő fotók feldolgozásának előmozdítását. "A közös cél szellemiségében a szakemberek célja a korábban alig látott közlekedés- és ipartörténeti értékek tudományos igényességű bemutatása és a páratlan felvételek közkinccsé tétele" - olvasható az összegzésben.

(MTI)