2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

Szennai Skanzen - Szenna
© Szabadtéri Néprajzi Gyűjtemény (Falumúzeum)<br>A múzeum épülete
Cím: 7477, Szenna Rákóczi utca 2.
Telefonszám: (82) 584-013
Nyitva tartás: IV.1-X.31.: K-V 9-17
XI.13-XII.14.: K-V 10-16
2016.06.29.
Szennai Skanzen
építészet, hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
A Jövő Építőmesterei című projekt keretében a Szabadtéri Néprajzi Múzeumnak a Somogy megyei Szennai Skanzen tagintézményében a Hild József Építőipari Szakközépiskola 15 diákja mélyedhet el a népi építészet különböző technikáinak gyakorlatában.

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt pályázat célja, hogy a tehetségükkel kiemelkedő diákok személyes élményt, tapasztalatot és főként szakmai tudást szerezzenek a nemzeti kulturális örökség és a népi kultúra terén.

A Skanzen azt vállalta a projekt megvalósítása során, hogy az építészettel foglalkozó középiskola növendékei számára közel hozza például a szalmatető-fedés, a léckerítés készítés, a tapasztás, vagy a sövényfonás mesterségbeli fogásait. A program az anyagismeret és az egyes technikák elsajátításán kívül hosszú távon azt a célt szolgálja, hogy a jövőbeni fiatal építészgeneráció magáévá tegye a népi építészeti megoldásokat, ezen keresztül egyfajta organikus gondolkodást sajátítson el. Fontos felfedeznünk mai világunkban azokat az eljárásokat, amelyek segítenek újra közel kerülni a természethez, a természetes anyagokhoz, és nem utolsó sorban közvetíteni tudják a korábbi népi építészeti megoldások energetikai előnyeit is.

A pályázat címe: Hazánk nemzeti kulturális örökségének megőrzését, a nemzetiségi hagyományok és a népi kultúra ápolását felvállaló tehetséggondozó programok támogatása

Kódszáma: NTP-MKÖM-15