2023.12.21.
Szépművészeti Múzeum

Kincsek Budapestről

2023.07.19.
Szépművészeti Múzeum

Mobilitás

2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

Szépművészeti Múzeum - Budapest
Szépművészeti Múzeum
Cím: 1146, Budapest Dózsa György út 41.
Telefonszám: (1) 469-7100
Nyitva tartás: Ideiglenesen zárva.
2015.09.09.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Szépművészeti Múzeum több mint három évig tartó felújítása alatt sem kell nélkülöznie a közönségnek a gyűjtemény legnépszerűbb műtárgyait. A Szépművészeti csaknem hatvan remekműve augusztus eleje óta a Magyar Nemzeti Galériában látható, de emellett az egyiptomi gyűjtemény jeles darabjaival a szombathelyi Iseumban és a hévízi Gróf I. Festetics György Muzeális Gyűjteményben is találkozhatnak a látogatók. Az előbbi, október végéig látható Textilek a holtak birodalmából című kiállításra a múzeum két múmiát is kölcsönzött, köztük az eredetileg a Savaria Múzeumban őrzött, ún. szombathelyi múmiát, amely így egy kiállítás idejére visszatért a vas megyei városba.

A hévízi Gróf I. Festetics György Muzeális Gyűjteményben Tavak titkos kertje: Tavirózsa és lótusz a művészetben című, szeptember 30-áig látható kiállításra a Szépművészeti néhány olyan fáraókori műtárgyat adott kölcsön, amelyen lótuszvirág ábrázolás látható, és ami - az újjászületés szimbólumaként - az egyiptomi művészet egyik leggyakrabban használt motívuma volt. A kiállításon látható az Gyűjtemény egyik nemzetközi szinten is egyedülálló remekműve, a Hathor-papnő homokkőből készült büsztje is.

Az Egyiptomi Gyűjtemény műtárgyaival várhatóan Pápán, Sopronban, valamint a Budapesten a Ráday Gyűjtemény - Biblia Múzeumban is találkozhatnak majd a látogatók.

A Szépművészeti Múzeum műtárgyai nem csak itthon, hanem külföldön is láthatóak majd: szeptember közepén a milánói Palazzo Reale ad majd otthont a Szépművészeti és a Magyar Nemzeti Galéria műveiből válogatott nagyszabású tárlatnak.