2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

Néprajzi Múzeum - Budapest
Néprajzi Múzeum látványterv
Cím: 1146, Budapest Dózsa György út - Ötvenhatosok tere
Telefonszám: (1) 473-2400
Nyitva tartás: K-V 10-18
2013.06.17.
Néprajzi Múzeum
antropológia, hír, művelődés, szabadidő, néprajz, régészet, utazás
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:

A napokban fontos állomásához érkezett a Néprajzi Múzeum és a Szimbiózis Kulturális Antropológiai Alapítvány közös vállalkozása, amely azt a célt tűzte ki, hogy a nemzetközi hírű Amerika-kutató etnológus és egyetemi tanár, Dr. Boglár Lajos rendkívül értékes magángyűjteménye közintézménybe kerülhessen.

 

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásának, valamint a Szimbiózis Kulturális Antropológiai Alapítvány magánszemélyektől és civil szervezetektől összegyűjtött felajánlásának köszönhetően a Néprajzi Múzeumnak - mindössze két tollkorona kivételével - sikerült a teljes gyűjteményt megvásárolnia.

 

A múzeum munkatársai a napokban átvették és a múzeumba szállították a több mint 250 darabos gyűjteményt. A következő hónapokban a tárgyak nyilvántartásába kerülnek, és elkezdődik szakmai feldolgozásuk. Az örökösöknél maradt két nagy értékű és páratlan szépségű tollkorona megvételéről még folynak a tárgyalások.

 

Az amazóniai indiánok kultúráját bemutató, 1950 és 2000 között gyűjtött egyedülálló tárgyakat bemutató kiállítás 2014. március 5-én, a Néprajzi Múzeum Napján nyílik majd meg.

 

 

További információ:

http://boglar-hagyatek.blogspot.hu/