2024.10.14.
Déri Múzeum

Áldokumentumfilmek a MALTER-en

2024.09.26.
Magyar Nemzeti Galéria

Október 13-ig látható az Így történt.

2024.07.09.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
A gumiabroncsok esetében egyértelműen igaz az, hogy a méret a lényeg. Azonban a legfontosabb szempontok közé tartozik még a kialakítás és a mintázat is. Már tombol a nyári szezon, minden autóra felkerült a nyári garnitúra, ez azonban nem jelenti azt, hogy már a tél beköszöntéig nem is kell foglalkozni velük.
A megfelelő nyári gumi kiválasztása: melyik méret lesz az ideális?\r\n
Minden méretre megtalálhatjuk a megfelelő abroncsot

A legnépszerűbb méretek közé tartozik a 225 50 R17 nyári gumi is, de emellett még számtalan más típus is elérhető. A nyári szezonban különösen nagy igénybevételnek van kitéve a jármű. Folyamatos ingázás, utazás a nyaralásra, strandra, sokszor több száz kilométert is meg kell tenni megállás nélkül. Emellé még jön a magas hőmérséklet, a por, a homok és más külső hatások. Ilyen körülmények között mind a felni, mind a gumiabroncs ellenőrzése fontos, amiben a Gumiflex is tud segíteni.

A teljesítményt befolyásolja az is, hogy mekkora abroncs van a járműre felszerelve. Fontos, hogy a gyári értékektől ne térjünk el, mert a túl kicsi vagy túl nagy gumiabroncs balesetveszélyes lehet, csökkentheti a vezetési élményt és még az üzemanyag-fogyasztást is növelheti.

Ma már egyszerűen találhatunk minőségi nyári garnitúrát. Ilyen például az Evergreen EU72 abroncs is, ami aszimmetrikus mintázattal rendelkezik, valamint a középső bordák is meg vannak erősítve. Ezzel jobb kezelhetőséget és nagyobb fékhatást lehet elérni. Szélesebb a külső mintázata is, amivel nagyobb lesz az érintkezési felület, így jobb tapadási körülményeket biztosít a vezető számára.

Fontos persze az is, hogy a megfelelő méretet válasszuk ki. Vannak népszerű kategóriák, tulajdonságok és paraméterek, amelyeket a legtöbb járműre egyszerűen felszerelhetünk.

A szezon során is ellenőrizni kell az abroncsok állapotát

Ez az a művelet, amiről a legtöbben elfeledkeznek. A legtöbb autótulajdonos csak akkor ellenőrzi az egyes garnitúrákat, amikor leveszi a télit és felrakja a nyárit, vagy fordítva. Pedig a szezon hosszú, pár hónap alatt is rengeteget változhat a futófelület, sérülések jelenhetnek meg, vagy egyszerűen elkophat a gumiabroncs. Ezt menet közben is érezni fogjuk. Ha már jelentkeznek az elhasználódás jelei, akkor ne halogassuk, ne mondogassuk azt, hogy “ezt a szezont még biztos kibírja”, mert a balesetek többsége nem a szezon elején történik, amikor felrakjuk az aktuális garnitúrát.

Nyugodtan a nyár közepén is ruházzunk be egy minőségi, strapabíró gumiabroncsra, amivel kényelmesen mehetünk a nyaralásra vagy használhatjuk a hétköznapokban.

Rengeteg megoldás közül válogathatunk

Az említett 225 50 R17 nyári gumi mellett más kialakítások is elérhetőek. A vásárlás során a legjobb, ha abból indulunk ki, ami eddig fel volt szerelve a járműre. Méretben nem érdemes eltérni, de minőségben, mintázatban jobb a hatékonyabb termékeket beszerezni. Egy prémiumkategóriás gumiabroncs sokkal jobb teljesítményt nyújt a nyári szezonban.