2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.21.
hír, hírességek, irodalom, Petőfi Sándor
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Az Evangélikus Országos Gyűjtemény állított össze utazótárlatot Petőfi Sándor költő iskolai éveiről. Az interaktív játékos kiállítás Kiskunhalason is bemutatásra került a városi könyvtárban.

A Pásztortűz Egyesület szervezésében január végétől volt látható a Petőfiből ötös kiállítás. Petőfi Sándor iskolai éveit (Kecskemét, Szabadszállás, Sárszentlőrinc, Pest, Aszód, Selmecbánya, Pápa) bemutató tárlatra több kiskunhalasi általános- és középiskola is ellátogatott. A jól sikerült tárlatnak a kiskunhalasi városi könyvtár adott otthont.

A kiállítás összeállítóinak (Evangélikus Országos Gyűjtemény) célja szerint a tárlat a fiatalokhoz szólt elsősorban : "Az iskolás éveket kitágítva egy kicsit tudtunk beszélni a költő származásáról, családjának egyházi kötődéseiről is. Az iskolás Petőfi bemutatása arra is jó alkalmat teremtett, hogy a mai diákokhoz közel tudjuk hozni kétszáz éve született „kortársukat"." A visszajelzések alapján ez a célmeghatározás Kiskunhalason igen jól sikerült az ellátogató diákok körében.