2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2024.02.07.
Petőfi Irodalmi Múzeum

A 2024-es Térey-ösztöndíjasok

2024.02.07.
Laczkó Dezső Múzeum

Sikeres évet zárt a Laczkó Dezső Múzeum

2022.09.20.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Lakásfelújításkor, új lakás fürdőszobájának berendezésekor komoly fejtörést okozhat, hogy legyen ez a helyiség egyszerre kényelmes, esztétikus és praktikusan berendezett is. A fürdőben készülődünk munkába, randira vagy lefekvéshez, és szeretjük, ha minden, ami ehhez szükséges, megtalálható ebben a kis alapterületű helyiségben.
A kis fürdőszoba is lehet tágas hatású
A fürdőszobában el kell férnie minden apró, a tisztálkodáshoz, higiéniához és takarításhoz szükséges tárgynak, eszköznek és kozmetikai vagy tisztítószernek is. De kéznél is kell lenniük, hogy a reggeli kapkodás közben is gyorsan megtaláljuk a fogkrémet, a borotvát vagy hajgumit. Na és persze az sem hátrány, ha ketten is elférünk a szekrények és tárolók között.

Tervezd meg okosan a fürdőszoba berendezését!

A fürdő berendezését illetően ötleteket kaphatunk, ha a mömax fürdőszoba kategóriájában keresünk bútorokat. Ezeket látva mindjárt beindul az ember fantáziája, de a teljesség kedvéért érdemes megnézni a kiegészítőket is!

A beépített szekrényekkel, sarokelemekkel rengeteg helyet nyerhetünk. Ugyanígy a kihasználatlan sarkok vagy a fürdőkád és oldalfal közötti üres, szűk helyek süllyesztett polcokkal való beépítésével is.

A kád kontra zuhanyfülke örök kérdés, és bár mindkettőnek erős a tábora, be kell ismernünk, hogy zuhanyfülkével helyet spórolunk. Sőt, a beépített zuhany ebből a szempontból viszi a pálmát – de a takarítás tekintetében is előnyösebb.

A mosdókagyló alatti teret beépíthetjük polcokkal, vagy zárt szekrénybe rejthetjük annak alsó részét, ahol a tisztítószerek is helyet kaphatnak. De egy kecses, vékony sarok mosdókagyló segítségével ügyesen újabb szabad területet nyerhetünk.

A mosógépet szintén elrejthetjük egy szekrényben, aminek polcain a törölközők és a mosószerek kaphatnak helyet. A törölközőket említve: ezeket fali törölközőtartók segítségével is elhelyezhetjük, de akár a zuhanyfülke oldalán is helyet kaphatnak.

Ha kicsi a fürdő, növeljük vizuálisan a teret!

Erre tökéletesen megfelel egy nagy tükör vagy tükörcsempe, aminek a segítségével akár kétszer akkorának is tűnhet a helyiség. De a lebegő polcok felszerelésével is hasonló eredményt érhetünk el, ráadásul nemcsak bennük, de alattuk is tárolhatunk tárgyakat.

A szűk helyiséget világosíthatjuk fehér, törtfehér vagy más, világos árnyalatú csempével, a sötét színeket viszont, bármennyire is tetszenek, inkább kerüljük. A kis fürdőbe színeket inkább a kiegészítőkkel vigyünk, de itt is az apró minták domináljanak inkább.

Világítás a fürdőben

Sajnos sok az olyan fürdőszoba hazánkban, ahol kicsi vagy egyáltalán nincs ablak. Itt érdemes LED világítást beszerelni, ami sminkelésnél és borotválkozásnál is jól jön majd.

A mennyezetbe süllyesztett LED-ek, LED szalagok vagy spotok ügyes elhelyezésével is elérhetjük, hogy a fürdőszoba optikailag tágasabbnak tűnjön. A hidegebb vagy melegebb színhőmérsékletű izzók segítségével pedig a helyiség hangulatát tudjuk befolyásolni.