Az ételszállítás mára történelmi csúcsra jutott. Aligha gondoltuk volna régebben, hogy néhány kattintás után rövid időn belül gyakorlatilag bármilyen étel az asztalunkra kerülhet. A digitalizáció azonban lehetővé tette azt, hogy az otthonunkból egy virtuális ugrással bármelyik étterem asztalánál érezzük magunkat és az étlapról válogassunk.

És ez még mind semmi! Az is lehetségessé vált, hogy fél óra-egy óra múlva csengessenek az ajtónkon és megjelenjen a futár a kiválasztott menüsorral!
Ahhoz, hogy ezt a rengeteg házhoz szállított ételt megfelelőképpen lehessen becsomagolni, a csomagolóipar is megtette a kellő lépéseket. Innovatív csomagolóeszközök, új anyagok, formák, technológiák jelentek meg. Ma már nem probléma a folyékony ételek szállítása sem, ugyanis többféle csomagolás áll az ételszállítók rendelkezésére, az
indepack.hu leveses- és főételes dobozai kiömlésmentesen juttatják el az ételt a megrendelőhöz.
Az ételszállítás hajnalaTermészetesen a klasszikus ételhordókról van szó, melyek először alumíniumból készültek, később ezt felváltotta a műanyag. Régen az emberek a közétkeztetésben vagy a munkahelyük menzáján ettek. Hét közben ritkán főztek, a főzés a hétvégére maradt. Voltak olyan konyhák, ahol lehetett elvitelre menüt vásárolni, ekkor azonban meg kellett fogni az ételhordónkat és elbattyogni az ebédért. Miután pedig megettük az ételt, az ételhordót szépen elmosogattuk és kikészítettük holnapra.
Az étel kiszállításaA kétezres évek elején több cég is belevágott az ételek házhoz szállításába. Előre leadott megrendeléseket szállítottak ki, amelyeket a szállítás előtti héten, később pedig a szállítás előtti napon lehetett leadni. Ezek a cégek már igyekeztek egyre szélesebb vásárlói réteget kiszolgálni, így megjelenhetett a vegetáriánus vagy a nyugdíjas menü is, valamint a reformkonyha.
Az ételszállítás forradalmaAz elmúlt évtizedben a hatalmas technológiai és logisztikai újítások következtében pillanatok alatt meg tudunk rendelni bármilyen ételt és azt házhoz is szállítják. Fontos azonban az, hogy az ételek ugyanolyan minőségben érkezzenek meg hozzánk, mint ahogy a konyhában elcsomagolták. Ehhez megfelelő csomagolóanyagok szükségesek.
A levesek csomagolásaAz egyik legnehezebben csomagolható étel a leves, hiszen folyékony állaga miatt könnyen kiborul, ezért olyan csomagolóanyag után kell nézni, ami garantálja a hosszan tartó átázásmentességet és cseppmentességet. Ma már a műanyag edények mellett nyugodtan választhatjuk a papír levesestálakat, ugyanis a többrétegű papír olyan bevonatot kapott, ami által nem fog átázni, és a tető is annyira passzol rá, hogy nem fog elvetemedni a hőtől.
Természetesen továbbra is ideális a leves csomagolására a műanyag doboz, a gulyástál és a fóliázó géppel lezárható műanyag tál, valamint a garanciazáras vödör.
Nem kell tehát kétségbe esni, ha a leves csomagolásáról van szó! Többféle lehetőség áll rendelkezésünkre, és akár környezetbarát ökocsomagolást is nyugodtan választhatunk.