2024.05.03.

Sub_Bar

2011.06.20.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Nagyszabású, reprezentatív kiállításon mutatkozik be a magyar kortárs képzőművészet Pekingben. A 33 alkotó 303 művét felvonultató tárlatot Szőcs Géza nyitotta meg hétfőn a kínai fővárosban.
© MTI <br>Fotó: Trebitsch Péter

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) kultúráért felelős államtitkára precedens nélkülinek nevezte azt a bemutatkozási lehetőséget, amelyet Kína biztosított a kortárs magyar művészek számára Pekingben.

Jövőre a Szépművészeti ad otthont a kínai kiállítóknak.

A Kínai Szépművészeti Múzeumban két emeletet elfoglaló monstre kiállítást a NEFMI és a kínai kulturális tárca közötti csereprogram keretében rendezték. A segítség, amit ehhez kaptunk, megfizethetetlen - jegyezte meg Szőcs Géza a megnyitót megelőző sajtótájékoztatón, ahol elhangzott az is, hogy jövőre a magyar Szépművészeti Múzeum ad majd otthont kínai kiállítóknak.

Szőcs Géza szerint a kiállítás egy "olyan nép saját sorsösszegzése, amely máig nem felejtette el őseit, akik a Kínával szomszédos tartományokból indultak el hajdanában Nyugat felé".

Jó híre van a pekingi tárlatnak.

A Magyar Művészet című kiállítás már június 14. óta nyitva áll a nagyközönség előtt, és mint a kínai múzeum illetékesei elmondták, a napi többezres látogatottság jelzi, hogy jó híre van a magyarok tárlatának.


(MTI)