2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2024.02.07.
Petőfi Irodalmi Múzeum

A 2024-es Térey-ösztöndíjasok

2024.02.07.
Laczkó Dezső Múzeum

Sikeres évet zárt a Laczkó Dezső Múzeum

2011.05.27.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Elkészült a Siklósi Vár részleges felújításának I-II. szakasza, amely az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok Program által támogatott Megújuló vár a Tenkes alján c. projekt, illetve a Dél-Dunántúli Regionális Operatív Program által támogatott Siklós-Mohács turisztikai tengely c. pályázat keretében valósult meg.

Még 2002-ben indult el az a komplex városfejlesztési program, melyet Siklós városa Dr. Marenics János polgármester vezetésével, szakértők bevonásával folyamatosan, több lépésben valósít meg. A Siklósi Vár műemléki helyreállítása és idegenforgalmi hasznosítása annak a Tenkes-tervnek a része, amely meghatározta azokat a fejlesztendő területeket, amelyek a leghatékonyabban járulnak hozzá a város fejlődésének dinamizálásához.

Ütemezés

A program első eleme a vár keleti és déli szárnyának műemléki helyreállítása, meglévő kiállítóterek felújítása, új kiállítások létrehozása volt, melyre az önkormányzat a Norvég Alapból vissza nem térítendő támogatást nyert el. A beruházás 2011. április 30-án készült el.

A program második eleme a Dél-Dunántúli Operatív Programból valósul meg, melynek keretében a látogatási útvonalak fejlesztésére, a várkápolna műemléki helyreállítására került sor. Ehhez a programhoz tartozik egy modern látogatóközpont kialakítása, amely várhatóan 2011 júniusában valósul meg.

Az európai uniós forrásból támogatott projekt a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal, illetve Mohács Város Önkormányzatával közös konzorciumban jött létre.

Újra látogatható a vár.

A Siklós-Mohács Élményút elnevezésű program új megközelítésben tárja a látogatók elé a török hódoltság korához kapcsolódó vonzerőket a dél-baranyai régióban. Az élményút kulturális és gasztronómiai élmények egész sorát tárja a látogatók elé.

A vár ünnepélyes keretek közötti átadására 2011. május 26-án az esti órákban került sor. Ezzel biztosítottá vált, hogy a közel másfél évig zárva tartó műemlék hamar visszakerüljön az idegenforgalmi vérkeringésbe.

Május 27-től ismét látogatható a Siklósi Vár, melynek programkínálatát történelmi, festészeti, képzőművészeti, megújult állandó és időszaki kiállítások, szórakoztató programok, komoly- és könnyűzenei koncertek, nyári színházi előadások és hőspróbák színesítik.