Eseménynaptár
2018. október
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
2018.10.22. - 2018.10.28.
Budapest
2018.10.20. - 2018.10.23.
Szentendre
2018.10.18. - 2019.01.27.
Budapest
2018.10.18. - 2019.01.27.
Veszprém
2018.10.18. - 2019.01.13.
Budapest
2018.10.17. - 2018.10.17.
Budapest
2018.10.17. - 2018.10.17.
Szeged
2018.10.16. - 2018.10.16.
Budapest
2018.10.16. - 2018.12.16.
Eger
2018.10.15. - 2018.10.15.
Balassagyarmat
2018.10.14. - 2018.10.14.
Budapest
2018.10.13. - 2018.10.13.
Verőce
2018.10.13. - 2018.10.13.
Ópusztaszer
2018.10.13. - 2018.12.31.
Verőce
2018.10.13. - 2018.12.31.
Kápolnásnyék
2018.10.12. - 2018.12.20.
Kecskemét
2018.10.12. - 2018.11.30.
Budapest
2018.10.12. - 2019.01.30.
Tiszafüred
2018.10.11. - 2018.11.25.
Budapest
Szerencsi Cukorgyár Rt. Üzemtörténeti Kiállítása és Nemzetközi Cukorminta Gyűjteménye - Szerencs
A múzeum épülete
Cím: 3900, Szerencs Gyár utca 1.
Telefonszám: (47) 565-100 /282
Nyitva tartás: Csoportoknak előzetes bejelentkezés alapján: K-P 8.30-11.30
Szo-V bejelentkezés nélkül tárlatvezetés 8.30, 10, 11.30 órakor
A Szerencsi Cukormúzeum a berlini és a tullni után Európa harmadik cukormúzeuma. "AZ ÉV MÚZEUMA 1997" pályázaton kiemelkedő teljesítményével oklevelet és különdíjat kapott. A cukormúzeum vezetője 2000 áprilisában, Szerencs város napján a cukorgyár történetének és Szerencs városának megismertetéséért kifejtett munkájáért "Pro Urbe Szerencs" kitüntetésben részesült. tovább
Állandó kiállítások
A Szerencsi Cukorgyár Rt. termékei
A kiállításon a kisegységű cukorcsomagolás különböző fajtáival ismerkedhetünk meg. Ez a fajta csomagolásmód az önkiszolgáló boltrendszer miatt vált szükségessé. A kiállításon 5 világrész 50 országa 11O cukorgyárának 800 csomagolási mintájával ismerkedhetünk meg. A minta küldok névsorát 2 nagy fali tábla, földrajzi helyét fali világtérképen apró lámpácskák jelzik. tovább
Részlet a kiállításból
Az üzemtörténeti kiállítást az első terem nyitja meg a Szerencsi Cukorgyár időrendi történetének ismertetésével. A második teremben a cukorrépa termelés, tárolás és szállítás eszközeivel, módszereivel ismerkedhetünk meg. tovább