2019.04.07.
Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Közösségi Háza

Légy üdvözölve Magyarország dicsősége

2020.05.27.
Magyar Nemzeti Múzeum

Restaurátorok a viking mesterek útján

2020.05.27.
Jósa András Múzeum

A kelták feladták a leckét a vaskor kutatóinak

2020.05.27.
Budapest Főváros Levéltára

Kapások, vincellérek... no meg a hegymester

2020.05.27.
PIM - Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet

Vörös hajú táncosnő - hófehér ruhában

2020.05.27.
Röszkei Paprika Park - Paprika Üzem és Múzeum

Végállomás: villamosút a Pesti paprikából

2020.05.26.
Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum

Egy Batthyány, aki még (űr)hajót épített

2020.05.26.
Hatvany Lajos Múzeum

Azok a nyakas hatvaniak

2020.05.26.
MNM Palóc Múzeuma

Áldozócsütörtök és Váróvasárnap

Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Közösségi Háza - Debrecen
Cím: 4024, Debrecen Kossuth u. 1.
állandó kiállítás, fotóművészet
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
virtuális kiállítás
A Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Galéria programjának meghatározó eleme a debreceni kortárs képző-, ipar- és fotóművészek rendszeres bemutatkozási lehetőségének biztosítása, egyéni és csoportos tárlatok keretében. Ebben az évben szinte csak debreceni alkotók műveiből rendeztünk volna, illetve rendeznénk kiállításokat, így áprilisban az 50. életévét idén betöltő Gál András fotóművész számára is, ám az élet felülírta elképzeléseinket.

Kárpótlásképpen Gál András elkészített az alkotásaiból egy kitűnő virtuális tárlatot tárlatvezetéssel és egy remek videót is az analóg fotózás műhelytitkairól. Az alábbi linken keresztül mindkettőt megtekinthetik mától és Gál András honlapja további lényeges információkkal szolgál a művészről és művészetéről >>

Gál András fotóművész 1970-ben született Egerben, 20 éve él Debrecenben. Tanulmányait a Debreceni Egyetemen végezte, tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesület - Fotóművészeti tagozatának, az InstArt Csoportnak és a Debreceni Új Fotóműhelynek.

Képeit díjazták különböző hazai és nemzetközi szalonokon, tárlatokon. 2018-ban megkapta az Esztergomi Fotográfiai Biennálén a Magyar Fotóművészek Szövetségének díját, de a Debreceni Tavaszi Tárlaton is több alkalommal díjazták alkotásait. Az utóbbi tíz évben 7 önálló kiállítással jelentkezett. Képeit szinte csak analóg kamerával készíti és lehetőség szerint maga laborálja. Ennek megfelelően az alkotások a szürkeskála teljes spektrumát kihasználva, fekete-fehérben mutatják meg a világot, a világát. Saját bevallása szerint, gyakorlatilag állandóan fényképez, amikor nincs nála kamera akkor is, fejben.

Szigorúan felosztva két nagy csoportba sorolhatók a képei, az emberek és a természet.

Jelen kiállítás anyaga három tematika köré csoportosul, ahogy a címében is olvashatjuk, az Élet az Idő és az Arcok c. sorozatokból kaphatunk egy átfogó válogatást.