2021.02.04.
Móra Ferenc Múzeum

Új kiadványok Szeged ikonikus személyiségeiről

2020.09.09.
Móra Ferenc Múzeum

Koronavírus történeteket gyűjtenek

2020.08.24.
Móra Ferenc Múzeum

A látogatók kedvence lett a Móra Rengeteg

2020.07.22.
Móra Ferenc Múzeum

Gábor Áron rézágyúja megérkezett Szegedre

Móra Ferenc Múzeum - Szeged
Móra Ferenc Múzeum, Szeged
Cím: 6720, Szeged Roosevelt tér 1-3.
Telefonszám: (62) 549-040
Nyitva tartás: Ideiglenesen zárva.
2020.08.30.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Az augusztus közepi újranyitás óta, azaz két hét alatt már tízezren látták a felújított Móra Ferenc Múzeum és Vár kiállításait Szegeden.
Vár Móra Ferenc Múzeum
A legnagyobb sikernek az új állandó kiállítások számítanak: a természettudományi tárlat Máté Bence fotóival, a Móra Rengeteg és a Várban látható Szeged történeti kiállítás.

Két hét alatt már tízezren látták a Móra Ferenc Múzeum és Vár megújult épületét és kiállításait Szegeden. Mind az első hétvégén, mind a hosszúhétvégén tömegek voltak kíváncsiak a tárlatokra és a kilátóra, de a hétköznapokon is sokan érkeznek – főleg kisgyermekes családok.

Az óriási érdeklődés középpontjában leginkább az új állandó tárlatok állnak. A Móra Ferenc Múzeum főépületében az új természettudományi kiállítás mind a nagyoknak, mind a kicsiknek nyújt érdekességet: Máté Bence természetfotós közel száz fényképe mellett sok-sok állat és növényfaj, valamint egy izgalmas foglalkoztató is várja a gyermekeket és felnőtteket.

A Móra Rengetegben a természetszerető Mórát ismerhetik meg az érdeklődők: gyönyörű látványvilág, sok-sok játékos részlet mutatja be a legendás író életét, személyiségét. A Vár épületében pedig egy Szeged történeti kiállítást nyitottak, ahol bárki boszorkánymáglyára állhat, besétálhat Rózsa Sándor börtönébe vagy megismerheti a Nagyárvíz pusztításának történetét.

Kapcsolódó kiállítás
Móra rengeteg
A zöld Móra
Móra Ferenc, aki elkötelezett természetvédő volt, már száz évvel ezelőtt felismerte a környezetvédelem fontosságát, s életművének ez az üzenete ma még fontosabb és nagyon aktuális. Ennek megfelelően a természethez való meghitt viszonyán keresztül mutatja be Móra Ferenc életútját és gazdag, szerteágazó munkásságát. tovább