2020.09.25.
Magyar Nemzeti Múzeum

Ars et virtus

2020.07.03.
Magyar Nemzeti Múzeum

A Magyar Nemzeti Múzeum ásatása a regéci várban

2020.06.19.
Magyar Nemzeti Múzeum

Holnaptól újra nyitva a Nemzeti Múzeum

2020.06.11.
Magyar Nemzeti Múzeum

Fényképtár

2020.05.27.
Magyar Nemzeti Múzeum

Restaurátorok a viking mesterek útján

2020.05.25.
Magyar Nemzeti Múzeum

Nyerjen páros belépőt!

2020.05.24.
Magyar Nemzeti Múzeum

Újra nyitnak az MNM szabadtéri kiállításai

2020.05.24.
Magyar Nemzeti Múzeum

Közösen körbeöleltük a Magyar Nemzeti Múzeumot!

Magyar Nemzeti Múzeum - Budapest
A múzeum épülete
Cím: 1088, Budapest Múzeum körút 14-16.
Telefonszám: (1) 338-2122
Nyitva tartás: K-V 10-18
2020.05.19.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Április 30. volt a határideje annak a múzeumi karantén-pályázatnak, amit április elején több múzeum hirdetett meg középiskolások és fiatal egyetemisták számára. Ebben a különleges együttműködésben részt vett a Magyar Nemzeti Múzeum, a Magyar Cirkuszművészeti Múzeum, a Ludwig Múzeum, a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria, majd csatlakozott a virtuális gyűjteményhez a Gödöllői Királyi Kastély és a Magyar Vadászati Múzeum is. A beérkezett 185 képzőművészeti, 116 irodalmi, 40 filmes és 20 zenei pályamű különleges tükre lesz annak, ahogyan a fiatalok megélték a COVID-19 járvány következtében átélt elszigeteltséget, bezártságot, a mindennapok drasztikus átalakulását. A győztesek nevére május 25-én derül fény!
Múzeumi karantén-pályázat
A pályázatot meghirdető múzeumok a fiataloktól olyan alkotásokat vártak, amelyben a pandémiás helyzetben kialakult életmódra, tapasztalatokra, érzéseikre reflektálnak. Nagy örömükre 361 alkotás érkezett irodalom, vizuális alkotás, videó és zene kategóriában.

A pályázat különlegességét egy inspirációs bázisként szolgáló online gyűjtemény jelentette, amelyben az egyes intézmények egy-egy karantén témára reflektáló érdekes, elgondolkodtató anyaga jelent meg. Így olvashattunk többek között önmagukat próbára tevő fakírokról, az asztronauta jelentésének egy korszakra való művészi vonatkoztatásáról, a Gödöllői Kastély különleges bunkeréről, Csáth Géza sokat látott klinikai szobájáról, járványokban fontossá vált szentekről, Széchényi Zsigmond felfedezőútjának emlékét őrző tárgyakról, Hemző Károly emblematikus fotójáról, Flaka Haliti gyermekrajzot feldolgozó munkájáról.

A beküldött pályázatokat kategóriánként egy-egy zsűritag értékeli. Az általuk választott pályamű értékelését, a pályázat eredményhirdetését május 25-én a Karantén oldalon követhetik majd nyomon az érdeklődők egy élő bejelentkezés formájában.


A felkért zsűritagok:

Fodor Annamária előadóművész
Nagy Gabriella, Litera az irodalmi portál főszerkesztője
Szabó Balázs zenész
Koronczi Endre képzőművész

A legötletesebb pályázati műveket pedig virtuális kiállítás formájában is megtekinthetik majd az érdeklődők. Addig is kövessék figyelemmel a pályázat Facebook-oldalát.