2020.03.18.
Katona József Múzeum

Bezárnak a kecskeméti múzeumok is

2020.09.25.
Szépművészeti Múzeum

II. Rákóczi Ferenc többször is tette itt tiszteletét

2020.09.25.
Magyar Nemzeti Múzeum

Ars et virtus

2020.09.24.

Az anyag életre kel

2020.09.21.
Hatvany Lajos Múzeum

76 éve bombázták Hatvant

2020.09.21.
Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ

Feltárultak a Tornyai raktárai, fémdetektorral kutattak Csomorkányon

Katona József Múzeum - Kecskemét
Cím: 6000, Kecskemét Bethlen krt. 1.
Telefonszám: (76) 481-350
Nyitva tartás: H-P 8-16
2020.03.18.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
A Kecskeméti Katona József Múzeum tagintézményei, a Cifrapalota Kiállítóhely, a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, valamint a Magyar Naiv Művészek Gyűjteménye a kialakult pandémiás helyzetre való tekintettel határozatlan időre bezárja kapuit.

Bár ajtóinkat – reményeink szerint rövid időre – becsukni kényszerülünk, mi nem tétlenkedünk, munkánkat továbbra is folytatjuk.

Gőzerővel készülünk az ez évre tervezett kiállításainkra, hogy továbbra is értékes színfoltja lehessünk Kecskemét város kulturális életének.

Munkálkodunk azon is, hogy amint a helyzet engedi, az elmaradt két, nagy várakozásnak örvendő programunkat, a X. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálét megnyithassuk Önök előtt, valamint “A szent szabadság oltalma” címen meghirdetett gyermekrajz pályázat ünnepélyes díjátadóját megtarthassuk.

Naponta frissülő, digitális, múzeumi tartalmakkal készülünk Önöknek, mind itt, a weboldalunkon, mind a három facebook oldalunkon (facebook.com/kecskemetimuzeum, facebook.com/cifrapalota, facebook.com/kkjmszorakatenuszjatekmuzeumaesmuhelye). Ezen összeállításokkal nem csak örömteli és értékes perceket szeretnénk csempészni az Önök életébe ebben az emberpróbáló időszakban, de múzeumpedagógusaink tanácsaival, ötleteivel a gyermekek idejének hasznos eltöltéséhez is szeretnénk hozzájárulni.

Régészeink, történészeink, művészettörténészeink, néprajzkutatóink továbbra is dolgoznak, azonban kutatószolgálatunk a veszélyhelyzet feloldásáig nem tud az Önök szolgálatára állni.

Reméljük és mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy ezt a válságos helyzetet mihamarabb magunk mögött hagyhassuk és újra korlátok nélkül tehessünk eleget hitvallásunknak és szélesre tárhassuk kapuinkat Önök előtt.