2020.03.18.
Katona József Múzeum

Bezárnak a kecskeméti múzeumok is

2021.01.20.
Göcseji Múzeum - Zala Megyei Múzeumok Igazgatósága

Rio de Janeiro Zalaegerszegen

2021.01.20.
Röszkei Paprika Park - Paprika Üzem és Múzeum

Retro hungarikumok a legvidámabb barakkból

2021.01.19.
Szépművészeti Múzeum

Villát vásárolt a Kárpáthy Zoltán honoráriumából

Katona József Múzeum - Kecskemét
Cím: 6000, Kecskemét Bethlen krt. 1.
Telefonszám: (76) 481-350
Nyitva tartás: Ideiglenesen zárva.
2020.03.18.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
A Kecskeméti Katona József Múzeum tagintézményei, a Cifrapalota Kiállítóhely, a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, valamint a Magyar Naiv Művészek Gyűjteménye a kialakult pandémiás helyzetre való tekintettel határozatlan időre bezárja kapuit.

Bár ajtóinkat – reményeink szerint rövid időre – becsukni kényszerülünk, mi nem tétlenkedünk, munkánkat továbbra is folytatjuk.

Gőzerővel készülünk az ez évre tervezett kiállításainkra, hogy továbbra is értékes színfoltja lehessünk Kecskemét város kulturális életének.

Munkálkodunk azon is, hogy amint a helyzet engedi, az elmaradt két, nagy várakozásnak örvendő programunkat, a X. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálét megnyithassuk Önök előtt, valamint “A szent szabadság oltalma” címen meghirdetett gyermekrajz pályázat ünnepélyes díjátadóját megtarthassuk.

Naponta frissülő, digitális, múzeumi tartalmakkal készülünk Önöknek, mind itt, a weboldalunkon, mind a három facebook oldalunkon (facebook.com/kecskemetimuzeum, facebook.com/cifrapalota, facebook.com/kkjmszorakatenuszjatekmuzeumaesmuhelye). Ezen összeállításokkal nem csak örömteli és értékes perceket szeretnénk csempészni az Önök életébe ebben az emberpróbáló időszakban, de múzeumpedagógusaink tanácsaival, ötleteivel a gyermekek idejének hasznos eltöltéséhez is szeretnénk hozzájárulni.

Régészeink, történészeink, művészettörténészeink, néprajzkutatóink továbbra is dolgoznak, azonban kutatószolgálatunk a veszélyhelyzet feloldásáig nem tud az Önök szolgálatára állni.

Reméljük és mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy ezt a válságos helyzetet mihamarabb magunk mögött hagyhassuk és újra korlátok nélkül tehessünk eleget hitvallásunknak és szélesre tárhassuk kapuinkat Önök előtt.