2021.01.13.
Szépművészeti Múzeum

A költő Czóbel

2021.01.13.
Szépművészeti Múzeum

Megjelent a MúzeumCafé legújabb száma

2021.01.08.
Röszkei Paprika Park - Paprika Üzem és Múzeum

Száradó paprikafüzér az eresz alatt

2021.01.08.
Göcseji Múzeum - Zala Megyei Múzeumok Igazgatósága

Cuki bárányjelölők: anyajuhokak és kicsinyeiknek

2021.01.07.
Göcseji Múzeum - Zala Megyei Múzeumok Igazgatósága

Barokk freskófestészet Magyarországon

2021.01.07.
Janus Pannonius Múzeum - Modern Magyar Képtár II.

Szijártó Kálmán monumentális zománcképe

2021.01.06.
Szépművészeti Múzeum

Titkos temetés fáklyafénynél

2021.01.05.
Göcseji Múzeum - Zala Megyei Múzeumok Igazgatósága

Azok a csodás téli esték...

2021.01.05.
Röszkei Paprika Park - Paprika Üzem és Múzeum

A rendszer íze

2021.01.05.
Szépművészeti Múzeum

Andrássy-karikatúra a Vanity Fair hasábjain

2019.10.01.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Több mint száz magyar tervező munkái mellett a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum fotókiállítása is várja az érdeklődőket vasárnap Budapesten a WAMP dizájn vásáron, amelyet ezúttal a Design Hét Budapest programjaként rendeznek a Bálna Budapest épületében.

A vasárnapi vásárt a péntektől október 13-ig tartó Design Hét Budapest keretében tartják, az idei rendezvénysorozat fókuszában a gazdaságélénkítés, a flow, a környezettudatosság és a balti államok állnak.

A WAMP az idei tematikához kapcsolódva a természettel összhangban lévő alkotói folyamatokat, a dizájn és a művészet fenntartható szemléletmódját hangsúlyozza.

Első alkalommal mutatkozik be a vasárnapi WAMP-on a Paulay Ede utcában működő Paula Store Budapest, amely négy hazai brand - KREISZJANKA, lindamelinda, Ashanti és a Vengru - munkáit vonultatja fel.

Bemutatkozik az Artista őszi-téli ruha-és táskakollekciója is, amely a Milánói Divathéten debütált nagy sikerrel a Magyar Divat&Design Ügynökség szervezésében. Az összeállítás a magyar és roma népviseleti hagyományok, a szabadszelleműség és a szabálykövetés kettőssége inspirálta. Az új darabok a kortárs, urbánus, az ARTISTA vonalvezetésére jellemző sportos, részletgazdag stílust teremtenek.

Praktikus táskáival ott lesz a vásáron a Husew is. Sztanyó Brigitta, a márka kitalálójának táskai hátizsákként vagy oldaltáskaként is hordhatók, és egyféle anyag kombinációból csupán 6-7 darab készül belőlük.

A hónap tervezője Ilyés Juli, a WAMP egyik meghatározó, állandó tervezője. Korábban grafikusként dolgozott, majd gyerekkönyvek illusztrálásával foglalkozott. 2015-től kezdett ékszertervezéssel foglalkozni, leginkább minimalista ékszereket tervez, egy részük színes, de vannak monokróm jellegű kollekciói is. Főként alumíniummal és aranyozott vagy ezüstözött sárgarézzel dolgozik. A tervező legújabb, smaragdzöld ékszerkollekcióját hozza el a vasárnapi vásárra.

A természetről való művészi gondolkodást jeleníti meg a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum Végtelen átjáró - A tolcsvai Természet-művésztelep tárlatát bemutató mini fotókiállítás, amely egész nap ingyenesen látogatható.

Mint írják, a WAMP dizájn vásár új helyszínre, a Bálna Budapest épületébe költözik az első emeletre, a belépés továbbra is ingyenes marad, az új helyszín pedig gyerek-és kutyabarát lesz. A decemberi karácsonyi vásárok továbbra is a Millenáris B épületében várják majd az érdeklődőket.

(MTI)