2020.06.19.
Magyar Nemzeti Múzeum

Holnaptól újra nyitva a Nemzeti Múzeum

2020.09.25.
Szépművészeti Múzeum

II. Rákóczi Ferenc többször is tette itt tiszteletét

2020.09.25.
Magyar Nemzeti Múzeum

Ars et virtus

2020.09.24.

Az anyag életre kel

2020.09.21.
Hatvany Lajos Múzeum

76 éve bombázták Hatvant

2020.09.21.
Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ

Feltárultak a Tornyai raktárai, fémdetektorral kutattak Csomorkányon

Magyar Nemzeti Múzeum Rákóczi Múzeuma - Sárospatak
A Rákóczi vár
Cím: 3950, Sárospatak Szent Erzsébet utca 19.
Telefonszám: (47) 311-083
Nyitva tartás: K-V 10-18

Pirosbetűs ünnepnapokon nyitva!
2017.08.21.
Magyar Nemzeti Múzeum Rákóczi Múzeuma
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Augusztus 20-án százezredik kiállítási látogatóját köszöntötte a Magyar Nemzeti Múzeum Rákóczi Múzeuma.

Az állandó és időszaki kiállítások összesített látogatószáma alapján 2017. augusztus 20-án köszöntötte az év százezredik látogatóját a Magyar Nemzeti Múzeum Rákóczi Múzeuma Sárospatakon. Egy fiatal pár örülhetett a múzeum kiadványaiból összeállított ajándékcsomagnak és a tokaji bornak.

A Magyar Nemzeti Múzeum Rákóczi Múzeuma az ország leglátogatottabb múzeumainak sorába tartozik, évente 140 ezren keresik fel kiállításait. A Rákóczi-vár az év minden részében nagy érdeklődésre tart számot, legtöbben a Rákóczi állandó kiállítást és a Vörös-tornyot keresik fel. Folyamatosan növekszik az érdeklődés a 2014-ben megnyílt Ágyúöntő műhely iránt – utóbbi kiállításkülönlegesség. A múzeumban található Tokaj-Hegyalja legnagyobb szőlészeti-borászati kiállítása, de sokakat vonz a reneszánsz konyha és a XVI-XVII. századi hadászatot is felelevenítő olaszbástya-kazamata, illetve kazamatás várfal.

Három időszaki kiállítás is látogatható jelenleg: A Rákócziak és a habánok nagyon gazdag tárgyi anyaggal várja a látogatókat; Az üveghegyen innen és túl elsősorban az üveghuták tárgyi örökségét mutatja be; a Balassa Iván és Sárospatak című tárlat a 100 éve született kiváló néprajzkutatóra emlékezik.

Több kiállítás a hatalmas váregyüttes egészét, a Rákócziak és a vidék történetét mutatja be. A gazdag gyűjteményanyag azonban további fejlesztésekre is lehetőséget ad. Az intézmény az elkövetkező években különleges gyűjteményeit szeretné a Kastély- és Várprogram keretében megvalósuló Rákóczi Látványtár és Látogatóközpont tereiben bemutatni a XXI. századi látványelemek és multimédia felhasználásával. A Magyar Nemzeti Múzeum Rákóczi Múzeuma célja a folyamatos fejlődés, a programok és lehetőségek bővítése.