2020.04.23.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Fedezd fel!

2019.08.28.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Kihirdették a 17. Velencei Építészeti Biennále pályázat eredményét

2020.07.08.
Jósa András Múzeum

Magyaros mente - 42 pitykével

2020.07.08.
Röszkei Paprika Park - Paprika Üzem és Múzeum

Szegedet a paprika helyezte földünk térképére

2020.07.07.
Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum

A kékfestés feledhetetlen mestere

2020.07.07.
Hatvany Lajos Múzeum

Volt egyszer egy cukorgyár...

2020.07.07.
Jósa András Múzeum

A kelták csecsebecsének gyűjtötték

2020.07.07.
Déri Múzeum

A debreceni "Rajzoskola"

Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum - Budapest
A múzeum épülete
Cím: 1095, Budapest Művészetek Palotája, Komor Marcell u. 1.
Telefonszám: (1) 555-3444, (1) 555-3457
Nyitva tartás: Időszaki kiállítások (I. és II. emelet) kedd–vasárnap: 10.00–20.00 Gyűjteményi kiállítás (III. emelet) kedd–vasárnap: 10.00–18.00 Jegypénztár: (hétfő kivételével) 10.00–19.30
2016.04.18.
hír, képzőművészet
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Több mint hatvan művészeti eseményt hangol össze a főváros és környékének múzeumaiban, galériában keddtől vasárnapig a Budapest Art Week programsorozat.
Budapest Art Week
A Budapesti Tavaszi Fesztivál társprogramjaként zajló Budapest Art Week során egy karszalaggal több tucat galéria, múzeum és kiegészítő program várja az érdeklődőket, akik a képzőművészet iránt nyitottak. A helyszínek között található a Ludwig Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria, a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum, a Várfok és Deák Erika Galéria is - közölték az MTI-vel a szervezők, akik célja, hogy közösségi élmény keretei közt adjanak lehetőséget a helyi művészeti irányzatok, alkotók és munkáik jobb megismerésére a képzőművészet iránt érdeklődőknek.

A Budapest Art Week galériatúrái egy-egy tematika mentén viszik végig az érdeklődőket neves művészettörténészek és esztéták vezetésével, olyan helyszínek között, mint a Godot Galéria, a K.A.S. Galéria, a TOBE Gallery, a Missionart Galéria, a Horizont Galéria, a Neon Galéria, a kArton Galéria, az A.P.A Galéria, a NextArt Galéria, az Art+Text Budapest, az acb Galéria, az INDA Galéria, a Magyar Képzőművészeti Egyetem, a Latarka Galéria, a Platán Galéria, a Vintage és az UVG Gallery.

A Budapest Art Week ArtHeart programja a szervezők tájékoztatása szerint azoknak szól, akik a látogatásaik során szerzett képzőművészeti élményeiket szeretnék megosztani másokkal. A művészeti helyszínek közötti kalandozások vagy kulissza-tárlatvezetések során kísérők lesznek többek között Győrffy László vagy a nemrég a velencei biennálén kiállító Cseke Szilárd képzőművészek is.

Az ArtRide biciklis túrák a művészeti látnivalókon túl a tekerés közösségi élményével is gazdagítják a látogatókat, akik a Budapest Art Week során exkluzív tárlatvezetéseken, előadásokon és a 8. Nyitott Műtermek Délutánján is részt vehetnek.

A kiállítások az intézmények nyitvatartási idejében tekinthetők meg, minden további programról a http://bpartweek.hu honlapon lehet tájékozódni; a regisztrációhoz kötött programokra jelentkezni ugyanitt lehetséges.

(MTI)