2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2015.12.03.
Civertan Grafikai Stúdió
fejlesztés, hír, irodalom
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Kiskőrös Város Önkormányzata Dél-alföldi Operatív Program „Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése” konstrukcióra benyújtott „János Vitéz Látogatóközpont kialakítása Kiskőrösön” című DAOP 2.1.1/J-12-2012-0060 azonosítószámon regisztrált projektje a megvalósításhoz bruttó 407.923.242 Ft támogatást nyert el.
János Vitéz Látogatóközpont
Élménymaximalizáló, a nem-formális oktatás innovatív válfaját képviselő turisztikai attrakció épül Kiskőrösön. A hazánkban egyedülálló installációs eszközöket és a megértést segítő multimédiás felületeteket felvonultató János Vitéz Látogatóközpont új szemszögből ismerteti meg az érdeklődőt Petőfi Sándor János Vitéz című művével.

A Látogatóközpontban olyan korszerű technikai megoldások – tabletesvezetés, hangbúra – kerülnek bevezetésre, amelyek segítségével a tanulás élményszerűvé válik, egyúttal a fiatalabb korosztály kulturális és irodalmi értékek iránti érdeklődése is könnyen felkelthető.

A központban kialakításra kerülő labirintus-útvonalon gazdagon illusztrált installációk játékos formában kalauzolják végig a látogatót a vers egyes énekein. A történet meghatározó eseményeinél multimédiás eszközök, szimulátorok és interaktív terminálok segítségével ismerhetők meg a mese részletei. A labirintusból való „kijutás” a résztvevők aktív közreműködésével valósulhat meg, így a látottak nem csupán a frontális ismeret átadásról szólnak, hanem közös játékra invitálnak.

A Látogatóközpontnak otthont adó 1845-ben épült késő klasszicista kúria – volt evangélikus lelkészlak– az Alföld épített örökségének emblematikus épülete, most a projekt keretében teljesen megújul. Avendégek a látogatás után a revitalizáltkertben pihenhetnek majd meg.

A Látogatóközpont és kiegészítő szolgáltatásai, így a turisztikai információs pont, a kávézó-cukrászda-ajándékbolt, a filmvetítő- és oktatókabinet, valamint a múzeumpedagógiai műhely vidám és egyben tartalmas időtöltést garantálnak a család és az osztály minden tagja számára, nem csak a nyári hónapokban! Egyéni és csoportos vendégek részére tematikus programok széles választéka áll majd rendelkezésre az egész év folyamán.