2023.03.20.
Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ

Megjelent a Korok, kultúrák, lelőhelyek tanulmánykötete

2023.03.20.
Kanizsai Dorottya Múzeum

Játék, interakció és reflexió a mohácsi múzeumban

2023.03.20.
Szabadtéri Néprajzi Múzeum

Highlights of Hungary-jelölt a Skanzen

2023.03.15.
Székely Nemzeti Múzeum

Novemberben nyit a Székely Nemzeti Múzeum

2023.03.15.
Ferenczy Múzeumi Centrum - Szentendrei Képtár

Kincseket rejtettek a bolygatatlan avar kori sírok

2023.03.15.
Magyar Néprajzi Társaság, Néprajzi Múzeum

Elhunyt Novák László Ferenc néprajzkutató

2023.03.09.
Déri Múzeum

Ötezer éve pattantunk lóra?

2023.03.09.
Bocskai István Múzeum

Szenzációs retró kiállítás nyílik a FÓRUM-ban

2023.03.09.
MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ

Sajtótájékoztató a MODEM és az SZTE BTK egyetemi együttműködéséről

2023.03.01.
PIM - Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet

Magyar részvétel a 2023-as Prágai Quadriennálén

2023.03.15.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Biztosan te is jártál már úgy, hogy a kedvenc drogériád rúzsos polca előtt fejvakargatva álldogáltál, mivel nem igazán tudtad, hogy a számtalan különféle tónus, konzisztencia és bevonat közül melyiket válaszd.
Tippek a megfelelő rúzsárnyalat kiválasztásához
Ez a helyzet nők millióit, sőt még sokszor a profi sminkeseket is megizzasztja. Holott csupán néhány kulcsfontosságú irányelv követésére van szükség ahhoz, hogy megtaláld a bőrödnek leginkább megfelelő rúzsszínt.

Határozd meg a bőröd altónusát!

Mindenekelőtt kulcsfontosságú a bőr altónusának meghatározása, amely egyébként segíthet az alapozó kiválasztásában is. Ha a bőröd inkább rózsaszínes és pirosas színű, a csuklódnál pedig kékes, illetve lilás vénák húzódnak, akkor biztos lehetsz benne, hogy hideg altónussal rendelkezel.

Ilyen esetben érdemes inkább az olyan színek felé orientálódnod, mint amilyen például a DOUGLAS rúzsai között is megtalálható MAC Retro Matt Lipstick Mini rúzs cseresznyepirosra hajazó Ruby Woo árnyalata, és ehhez hasonló hidegebb tónusok.

Azonban még az is árulkodó lehet, ha a bőröd nyáron a napon nem képes lebarnulni, hanem egyből megég.

Amennyiben viszont a bőröd sárga, arany vagy olíva árnyalatú, és a csuklódon lévő erek inkább zöldnek tűnnek, akkor meleg az altónusod. Ezt pedig meleg árnyalatú színekkel tudod még inkább kiemelni. Gondolj a merész narancsra, a téglavörösre és a terrakotta barnára! Konkrét példaként a MAC Lusteglass Lipstick Chili’s Crew ajakrúzst említenénk, amely szintén megtalálható a DOUGLAS kínálatában is.

Ha egyik kategóriába sem tudtad magad besorolni, akkor nagyon szerencsésnek mondhatod magad, mivel a semleges altónust színek széles skálája egészíti ki. Érdemes kipróbálnod a rózsaszín, a mályva és a bogyós színek különböző árnyalatait is.

Fontos lehet még az ajkad alakja és a mérete is

Amennyiben az ajkaid vékonyak, akkor javasoljuk, hogy mellőzd a sötét és kirívó rúzsszíneket, ha azonban dúsak az ajkaid, akkor érdemes kerülnöd a túl világos és fényes, csillogó textúrájú rúzsokat.

De sokszor előfordul az is, hogy az ajkak formája és a mérete asszimetrikus. Az első esetében jó ötlet lehet a rúzs színéhez hasonló árnyalatú ajakceruzát használnod az ajkak körvonalazásához.

Míg az utóbbinál, ha a felső ajkad a dominánsabb, érdemes azt a taktikád követned, hogy egy világosabb rúzst használsz az alsó ajkadon, és egy kicsivel sötétebb árnyalatot ugyanebből a színből a felső ajkadon.

Ha viszont az alsó ajkad a nagyobb, bármilyen szín jöhet, amely megfelel az altónusodnak, de a felső ajkad közepén mindenképpen helyezz el egy kevés nude árnyalatú rúzst is.

Összegezve

Ha legközelebb tehát elakadsz a rúzs vásárlásában, a legjobb taktika az, ha a bőröd altónusát és az ajkaid formáját veszed alapul a választáshoz. Azt azonban semmiképpen se feledd, hogy ezek csupán javaslatok.

Ha hozzád például közel áll a korall árnyalat, akkor ne tartson vissza a választásától az, hogy nem felel meg a „szabályoknak”. Válassz olyan színt, amelyben a legjobban érzed magad!