2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2022.11.24.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
A különféle támogatások nemcsak a családi házzal kapcsolatos építési kedvet lendítették fel, hanem magukkal hoztak egyéb változásokat is, ami sokakat elbizonytalanított.
Gyorsan szeretne környezettudatos, minőségi családi házat?
Jelentősen megnőtt a beruházások ideje a szakember- és alapanyaghiány miatt, romlott a kivitelezés minősége, illetve nagy mértékben megnövekedtek az előzetesen becsült költségek. A könnyűbeton falazati technológia egyesíti a kiselemes és a panel technológiák előnyeit, ezáltal egy családi ház gyorsan tető alá hozható. Garantálja az elvárt minőséget, illetve a forgalmazó cég az épületszerkezet valamennyi folyamatának egy kézben tartása révén a megadott határidőt.

A speciális alapanyag előnyös tulajdonságai

A beton évezredek óta világszerte a legszélesebb körben használt építőanyag, köszönhetően előnyös tulajdonságainak. A Prelement által forgalmazott könnyűbeton falpanelek gyártásához speciális adalékanyagot, keramzit gyöngyöket alkalmaznak, amely nagy szilárdságú és kis tömegű falpaneleket eredményez.

Az égetett agyaggöngy adalékanyag által korszerű, tömör, mégis könnyű, stabil építőanyag születik. A keramzit falazatok megfelelnek az épületszerkezetekre vonatkozó legszigorúbb előírásoknak, előnyös műszaki és fizikai tulajdonságokkal rendelkeznek. Legfőbb tulajdonságai:

  • hőmegtartó, így télen-nyáron magas komfortérzetet nyújt,
  • jó hőszigetelő,
  • páraáteresztő,
  • tűzálló,
  • tartós, ellenáll a víznek, fagynak, savaknak és lúgoknak,
  • szilárd,
  • jó hangszigetelő.

A természetes alapanyagok egészséges, a penésznek és kártevőknek ellenálló falazatot hoznak létre.

Hogyan készül egy könnyűbeton paneles épület?

A technológiát forgalmazó cég a teljes folyamatot ellenőrzi, az igények felmérésétől kezdve a tervezésen, gyártáson, szállításon át a kivitelezésig, így Ön biztos lehet benne, hogy családi háza a megadott határidőre és minőségben készül el.

A kivitelezés a technológiából eredően rendkívül gyors, egy átlagos méretű, egyszintes családi ház esetén a panelek helyszínre szállítását követően a szerkezet teljes készre szerelése mindössze 2-4 napot vesz igénybe. Ez kb. 15-35 falpanel pozicionálását, csatlakoztatását jelenti.

A befejező munkálatok is gyorsan elvégezhetők, ugyanis a gyártásból adódóan a falak mindkét oldalon sík felülettel készülnek, így nincs szükség vakolásra, továbbá a panelek áttörésekkel, barázdákkal kerülnek kialakításra, így az elektromos és a víz-, valamint szennyvíz hálózat szerelése utólagos vésési munkálatokat nem igényel.

A keramzit falpanel technológia további előnyei

Amennyiben Önnek is számít a jövő, a falpanel technológia kedvező megoldást jelent. A keramzit könnyűbeton élettartama 100 év, így igazán tartós építőanyag. A falazat anyaga 100%-ban újrahasznosítható.

A panelek nem az építés helyszínén készülnek, hanem gyárban, így a helyszínen szinte nulla építési hulladékot termelnek.

Élvezze ki Ön is a keramzit beton falak és a speciális technológia előnyeit, így nem kell idegeskednie az elszálló költségek és a kitolódó határidők miatt.