2024.06.16.
Móra Ferenc Múzeum

Hétfőn érkezik a Munkácsy-kollekció Szegedre

2023.12.23.
Móra Ferenc Múzeum

Megvannak az új Tömörkény-díjasok

2023.08.30.
Móra Ferenc Múzeum

35 ezren az ókori Kína-kiállításon

2023.08.10.
Móra Ferenc Múzeum

10 ezer ugróegeret szolgáltak fel a lakomán

2023.06.26.
Móra Ferenc Múzeum

7500-an az idei Múzeumok Éjszakáján

Móra Ferenc Múzeum - Szeged
Móra Ferenc Múzeum, Szeged
Cím: 6720, Szeged Roosevelt tér 1-3.
Telefonszám: (62) 549-040
Nyitva tartás: H-V 10-18
2022.09.21.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
A Virtuális fotóalbumot készít a Móra Ferenc Múzeum indiános és cowboyos régi képekből. Arra kérik az érdeklődőket, hogy akinek van olyan fotója, melyen indián vagy cowboy jelmezben látható, akkor azt ossza meg a múzeummal. A kezdeményezés célja az, hogy egy virtuális fotóalbum készüljön ezekből a nosztalgikus fényképekből.

Középkorosztály, idősebb korosztály tagjai közül bizonyára sokan öltöztek be gyermekkorukban, fiatalkorukban farsangkor cowboynak vagy indiánnak – vagy esetleg játszottak beöltözve „cowboyost” vagy „indiánost”. A Móra Ferenc Múzeum a cowboy-indián kiállítás kapcsán szeretné ezeket a képeket összegyűjteni és egy virtuális fotóalbumot elkészíteni.

Ezért várják azokat a fotókat, melyeken indiánnak és/vagy cowboynak öltözött szereplők láthatóak. A fotók lehetnek régebbiek és frissebbek is, a lényeg, hogy megidézzék a fotók a cowboy-indián világot. Az összegyűjtött képekből aztán egy virtuális albumot szeretne készíteni a közgyűjtemény a „Cowboyok és indiánok – A legendás vadnyugat” című kiállítás kapcsán, valamint a beküldők között ajándékokat is kisorsolnak majd.

A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat földrajzi megkötöttségek nélkül. A fotóbeküldés pontos menetéről a Móra Ferenc Múzeum honlapján található bővebb információ: www.moramuzeum.hu/cowboy-indian-fotok