2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark - Ópusztaszer
Nyári utcarészlet a skanzenből - a szegedi napsugaras házzal
Cím: 6767, Ópusztaszer Szoborkert 68.
Telefonszám: (62) 275-133 /103, (62) 275-133 /104
Nyitva tartás: IV. 1 -X.31.: K-V 10-18

XI.1-III.31.: K-V 10-16
2022.08.10.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Ópusztaszer, Magyarország, 2022. augusztus 10., szerda - Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark és a zentai Történelmi Levéltár “Élő archívumok – Emlékezzünk a múltra a közös jövőért” elnevezésű projektjéhez kapcsolódóan, mely az Interreg-IPA CBC Magyarország-Szerbia program keretében valósul meg, augusztus első hetében táborozó gyerekeket látott vendégül az Emlékpark.
Tábor az Emlékparkban
Az együttműködés jegyében tíz zentai és tíz ópusztaszeri tanuló érkezett Ópusztaszerre. A cél az volt, hogy megismertessék a gyerekekkel a közös múltat, amely összeköti a magyarokat; valamint, hogy elősegítsék a látószögük kiszélesítését és jó kapcsolatok kiépítését.

A tábor első napján a résztvevők megtekintették a Feszty-körképet, majd egy csapatjáték keretében megismerkedtek a helyszínnel. A második napon a honfoglalás korába csöppentek a gyermekek, nemezeltek, íjászkodtak, megnézték a hagyományőrző lovasbemutatót és zsákmányszerző hadjáratra indultak a közeli Csillagösvény sövénylabirintusba, majd egy hatalmas csata is következett lefekvés előtt. Természetesen csak számháború formájában.

Másnap Szegedre látogattak el. A Móra Ferenc Múzeum kiállításai és a Szegedi Dóm Látogatóközpont nyújtotta programok egyaránt örök élményként maradnak meg a táborozóknak. Az utolsó napot a Szabadtéri Néprajzi Gyűjtemény épületei között töltötték, ahol a pogácsa készítés minden csínját-bínját elsajátították. A végeredményt elfogyasztva pedig energiát nyertek az élménypedagógiai játékokhoz, amelyekkel a nap további részét töltötték. A cél megvalósulni látszik, a lelkes táborozó csapat tagjai már az első pillanattól nyitottak voltak egymás felé, és a kellemes időtöltés mellett örök barátságokra is szert tettek.