2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2021.07.17.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
A vörös hajra való színvédő sampon azoknak nyújt megoldást, akik nem szeretnék, ha vörös pigmentjeik kikopnának, megfakulnának. A színvédő sampon vörös hajra segít megőrizni a fürtök izzó színét, hogy a vörös valóban vörös, ne pedig narancssárga legyen.
Színvédő sampon vörös hajra
Főleg a nyári napsütésben és a csobbanások időszakában érdemes egy pillantást vetni ezekre a termékekre. Nem csak a festett vörös hajú nők vannak veszélyben, hanem a természetes rőt pigmentekkel megáldott hölgyek haja is hálás a speciális ápolásért.

A vörös haj egyébként nem Írországban alakult ki. Az íreket azonosítjuk vele mostanság, de az MC1R gén Közép-Ázsiában mutálódott, ott hozta létre a vörös haj-fehér bőr kombinációt. Amikor a mutáns génkombinációval rendelkező emberek olyan területekre tévedtek, ahová kevesebb napfény jutott, meglepő módon jobban alkalmazkodtak. A nők több D-vitamint hasznosítottak, így erősebb csontozatuknak köszönhetően nagyobb valószínűséggel élték túl a szülést.

A különböző kultúrák különbözőképpen viseltettek a vörös hajúak iránt: az ókori egyiptomiak feláldozták őket az isteneiknek, a görögök vámpírként tekintettek rájuk, a középkori franciák pedig a kurtizánoknak kínálták fel a vörös haj lehetőségét. Ha még zöld szemet is társítottak hozzá, akkor annak a nőnek vége volt: boszorkányság miatt máglyahalálra ítélték.

Miért használj színvédő sampont vörös hajra?

A vörös haj ápolásához jó választás például az Hair-Line webáruház Precious Nature termékcsaládja. A színvédő termékek segítenek megtartani a festett haj ragyogását, a természetes vörös haj energikusságát. Mandula- és pisztáciaolajat tartalmaznak, amelyek egyenesen a haj rostjait szedik rendbe: táplálják, hidratálják, energiával töltik fel a szálakat. A Pigments kiegészítők rezes árnyalataival keverve már a napi rutin részeként is fel lehet frissíteni a hajszínt.

A színvédő sampon vörös hajra nem csak belül tesz jót a hajnak, hanem kívül is: illata egészen fenséges, így a hajmosás élménye akár egy nap múlva is megmarad. Tisztítás közben óvja a hajszálakat, kényezteti a fejbőrt. A színvédő maszk és a balzsamspray tökéletesen kiegészítik a sampont, hiszen a festett hajnak erőteljesebb ápolás szükséges. Mindezt úgy viszik véghez, hogy bezárják a kutikulát, megóvva ezzel a pigmenteket a kifakulástól. Ebben segítenek a mediterrán növényi olajak is.

Hogyan készül a vörös haj?

Van, akinek “gyárilag”, azaz így születik. Neki arra kell figyelnie, hogy természetes hajszíne ne kopjon. Az UV a legerőteljesebb veszélyforrás, így a tincsek ragyogását UV elleni védelemmel kell megőrizni. Aki azonban mesterségesen szeretne vörössé válni, keresse fel a fodrászát. Ugyanis ezen hajszín beállítása, megalkotása bonyolult, szakemberigényes feladat. Egyéb esetben a sárga, narancs, fakóbarna foltokig bármi előfordulhat, ha konyhai pacsmagolásban bízva, otthon ugrasz neki a festésnek. Akkor már nem segítenek a színmegőrző hajápolók sem, szóval légy körültekintő!