2022.06.17.
Móra Ferenc Múzeum

Totemoszlopot helyeznek el a Móra-múzeumnál

2022.01.17.
Móra Ferenc Múzeum

Téli szünet Szegeden

2022.06.21.
Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum

Új szerzemények a Sisi-kiállításban

2022.06.17.
Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum

Újabb értékes műtárgyak a Sisi-kiállításban

Móra Ferenc Múzeum - Szeged
Móra Ferenc Múzeum, Szeged
Cím: 6720, Szeged Roosevelt tér 1-3.
Telefonszám: (62) 549-040
Nyitva tartás: H-V 10-18
2021.05.28.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Folyamatosan készülnek a Móra Ferenc Múzeumban a leendő Sisi-kiállításra. Az előkészületekbe a múzeum önkéntes csapatát is bevonták: Erzsébet királyné kedvenc virágát, ibolyát préseltek és adtak át a múzeum munkatársainak. Így ibolyák is várják majd a látogatókat – és Sisit is Szegeden.
Sisi ibolya
Szorgos munka folyik a szegedi Móra Ferenc Múzeum falai között: folyamatosan készülnek a júniusra tervezett Sisi-kiállításra. Ebbe a munkába csatlakoztak be a múzeum önkéntesei: azt kérte tőlük a múzeum, hogy gyűjtsenek és szárítsanak minél több ibolyát, mely Erzsébet királyné kedvenc virága volt. Az önkéntesek átadták a szárított virágokat a múzeum munkatársainak, melyeket a tárlat kapcsán fognak majd felhasználni.

Sisi rajongott az ibolyákért: amikor például a gödöllői kastélyba látogatott, akkor a kertészek mindig kedvenc virágát ültették el a lakosztálya előtti előkertbe. A lakrészének több fala is ibolyakék, ibolyalila színekben pompázott. De nem csak nézni szerette a gyönyörű virágot: a tudósítások szerint kandírozott ibolyát és ibolya ízű fagylaltot is szívesen fogyasztott.

A Móra Ferenc Múzeumban várhatóan az idei Múzeumok Éjszakáján, június 26-án nyílik majd meg a nagyszabású Sisi-kiállítás. A tárlaton bemutatják életének ikonikus pillanatait, eseményeit és mindennapjait eredeti, Erzsébethez kötődő tárgyak segítségével.