2022.04.25.
Magyar Nemzeti Múzeum

2022-ben ismét Múzeumok Majálisa

2021.10.11.
Magyar Nemzeti Múzeum

A Nagyvezér aranya

2021.05.31.
Magyar Nemzeti Múzeum

A korabeli Európa legkorszerűbb indóháza

Magyar Nemzeti Múzeum - Budapest
A múzeum épülete
Cím: 1088, Budapest Múzeum körút 14-16.
Telefonszám: (1) 338-2122
Nyitva tartás: K-V 10-18
2021.05.07.
Magyar Nemzeti Múzeum
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
A Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) országos intézményi hálózatának tagintézményei május elseje óta egymás után nyílnak meg a járványügyi szabályok betartása mellett. A budapesti főépület, a Magyar Nemzeti Múzeum 2021. május 11-től várja az érdeklődőket az egészségügyi és a szociális szféra dolgozóinak rekreációját szolgáló kedvezményrendszerrel.

A látogatók már hétvégén birtokba vehették az MNM Mátyás Király Múzeumát, amely 2020.05.01-jén nyitotta meg kapuit. A nemesvámosi Villa Romana Baláca Kiállítóhely 2021.05.04-től fogadja a közönséget: a Park, a Romkert, a Kőtár egy része és a Fogadóépület újra megtekinthető egyének és családosok számára is, korlátozott létszám mellett. Az MNM Esztergomi Vármúzeuma és a közeli Babits Mihály Emlékház május 7-től nyit ki, és pünkösdhétfőn is hívogatja az érdeklődőket. A Nemzeti Múzeum Vértesszőlősi Kiállítóhelye 2021. május 8-ától lesz újra látogatható a járványügyi szabályok betartása mellett, de egyelőre turistabuszokat nem fogadhatnak a parkolójukban.

A Magyar Nemzeti Múzeum sárospataki Rákóczi Múzeuma, a nyírbátori Báthori István Múzeuma és a vajai Vay Ádám Muzeális Gyűjteménye 2021. május 8-án 10 órakor nyit. Az MNM Rákóczi Múzeumában a Vörös-toronyba induló csoportlétszám 20 fő, kivételt jelentenek az együtt érkező, nagyobb létszámú csoportok. A múzeumpedagógiai foglalkozás előzetes regisztrációhoz kötött.

Május 8-án, szombaton nyit ki a balassagyarmati Palóc Ház, a közeli Palóc Múzeum viszont csak május 11-e, keddtől lesz látogatható. Ezen a napon nyit ki Budapesten a Magyar Nemzeti Múzeum főépülete, ahol tárlatvezetéseket és múzeumpedagógiai foglalkozásokat is igényelhetnek a látogatók, előzetes regisztráció útján. A kiállítások megtekintése 2 órás idősávokban zajlik majd. Az épületben egyszerre 250 fő tartózkodhat, ezért a múzeum előzetes, online jegyvásárlásra biztatja a látogatókat. A Nemzeti Múzeum ekkor indítja el a „Múlt nagyjai – jelen hősei" kampányát, hogy a koronavírushoz kapcsolódó első korlátozások kétéves évfordulójáig, 2022. március 11-ig, előzetes regisztráció után, a hét meghatározott napjain ingyenesen fogadja a múlt nagyjait bemutató történeti kiállításaiban a jelenkor hőseit, és egyúttal arra kéri majd a közönséget, hogy az erre létrehozott felületeken mondják el történeteiket, köszönjék meg a mindannyiunkért folytatott önfeláldozó munkát.

A „Múlt nagyjai – jelen hősei" kampányhoz ugyancsak kapcsolódó Semmelweis Orvostörténeti Múzeum szintén május 11-től várja a látogatókat, az állandó kiállítása mellett az Oktatás, hagyomány, innováció - A Semmelweis Egyetem 250 éve című időszaki tárlattal, emellett folytatódik az ősszel elindult Várószoba kortárs művészeti projekt. Az Arany Sas Patikamúzeum május 13-án nyílik, ezt követően csütörtöktől vasárnapig lesz látogatható.

Ugyancsak 2021. május 13-ától tárja ki kapuit Sárazsadányban az MNM Rákóczi Múzeumának Néprajzi Kiállítása. A folyamatot a Pilisszentléleken található Szlovák Tájház zárja, amely május 15-től, szombattól fogadja a kirándulókat.


A Magyar Nemzeti Múzeum munkatársai kérnek mindenkit, hogy fokozottan figyeljenek a járványügyi szabályok betartására és az egyes intézmények speciális kéréseire, amelyet lentebb, intézményi bontásban is olvashatnak.
Az Intézmény minden dolgozója élménygazdag szórakozást kíván a visszatérő látogatóknak!
A Magyar Nemzeti Múzeum valamennyi tagintézményére vonatkozó szabályok

A 194/2021. (IV. 26) kormányrendelet értelmében belépőjegy csak koronavírus ellen védett személyek, és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak számára adható ki. Belépés csak védettségi igazolvánnyal lehetséges! Ennek hiányában nem áll módunkban fogadni a látogatót!


Speciális, adott intézményekre vonatkozó szabályok, információk:

Magyar Nemzeti Múzeum, Budapest

A kiállítások megtekintése 2 órás idősávokban zajlik. A jegyvásárlás online a Jegymester felületén (jegymester.hu) és a helyszínen történik.
A csoportokat előzetes regisztrációra kérjük: tarlatv@mnm.hu 
Múzeumpedagógiai foglalkozás itt igényelhető előzetesen: muzeumpedagogia@mnm.hu 
Az épületben az idősávokon belül 250 látogató tartózkodhat. Amennyiben a múzeumban egy időben jelenlévő látogatószám eléri a 250 főt, az ezen felül érkező látogatóknak várakozniuk kell.
A múzeumba történő belépés CSAK kézfertőtlenítés után, szájmaszkban lehetséges és kérjük, ügyeljenek e távolságtartásra (1,5, m)!


A Magyar Nemzeti Múzeum esztergomi tagintézményei: Vármúzeum, Babits Mihály Emlékház, Balassa Bálint Múzeum és a Szlovák Tájház Pilisszentléleken

Szájmaszk és kézfertőtlenítés kötelező!
Az egyszerre a különböző terekben tartózkodható látogatók számáról és az egyéb speciális szabályokról az intézmény honlapján tájékozódhatnak: https://www.varmegom.hu/ 


A Magyar Nemzeti Múzeum Rákóczi Múzeuma - Sárospatak, Báthori István Múzeuma – Nyírbátor és Vay Ádám Muzeális Gyűjteménye - Vaja

A látogatók a kiállításokat kézfertőtlenítés után távolságtartással és maszkban tekinthetik meg.
Az MNM Rákóczi Múzeumában a Vörös-toronyba induló csoportlétszám 20 fő, kivéve együtt érkező, nagyobb létszámú csoportok.
Az MNM Rákóczi Múzeumában a Kávézó is 2021. május 8-án nyit.
Múzeumpedagógiai foglalkozás előzetes regisztrációhoz kötött.


A Magyar Nemzeti Múzeum, Mátyás Király Múzeuma, Visegrád

A múzeum területén maszk használata és a távolságtartás kötelező!


Magyar Nemzeti Múzeum - Palóc Ház, Balassagyarmat

Maszk viselése és a kézfertőtlenítő használata kötelező.
1,5 méteres távolság betartására kérik a látogatót.
Csoportoknak előzetes bejelentkezés szükséges.


Magyar Nemzeti Múzeum - Palóc Múzeum, Balassagyarmat

Az épületben max. 70 fő tartózkodhat egyszerre.
Maszk viselése és a kézfertőtlenítő használata kötelező.
1,5 méteres távolság betartására kérik a látogatót.
Csoportoknak előzetes bejelentkezés szükséges.


Magyar Nemzeti Múzeum – Semmelweis Orvostörténeti Múzeum és Arany Sas Patikamúzeum, Budapest

A múzeum területén maszk használata és a távolságtartás kötelező!
Az Orvostörténeti Múzeumban 25 fő, az Arany Sas Patikamúzeumban 8 fő tartózkodhat egyidejűleg.


Magyar Nemzeti Múzeum Vértesszőlősi Kiállítóhelye, Vértesszőlős

Kézfertőtlenítés és kötelező távolságtartás kötelező!
A járványügyi helyzet miatt turistabuszok fogadása jelenleg nem lehetséges a parkolóban.


Magyar Nemzeti Múzeum Villa Romana Baláca Kiállítóhely, Nemesvámos

A járványhelyzet miatt csoportokat (10 fő fölött, nem egy háztartásban élők) csak több, legfeljebb 10 főből álló csapatokban fogadnak.
A kiállítóhelyen egyidejűleg legfeljebb 100 fő tartózkodhat.
Maszk használata a kiállítóhely teljes területén kötelező!
A belépés csak védettségi igazolvány és személyi igazolvány együttes felmutatásával lehetséges.