Eseménynaptár
2025. november
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
2025.11.18. - 2025.11.18.
Budapest
2025.11.16. - 2026.02.22.
Veszprém
2025.11.15. - 2026.03.29.
Budapest
2025.11.14. - 2026.02.28.
Budapest
2025.11.14. - 2025.11.16.
Eger
2025.11.14. - 2025.11.14.
Ópusztaszer
2025.11.14. - 2026.02.28.
Dunaújváros
2025.11.14. - 2026.02.28.
Dunaújváros
2025.11.12. - 2025.11.13.
Veszprém
2025.11.08. - 2025.11.09.
Szombathely
2025.11.08. - 2025.11.08.
Budapest
2025.11.05. - 2025.11.05.
Budapest
2025.08.20. - 2025.08.20.
Ópusztaszer
2025.07.30. - 2025.10.05.
Szeged
2025.07.23. - 2025.09.30.
Sepsiszentgyörgy
2025.07.16. - 2025.09.30.
Budapest
2025.07.16. - 2025.09.30.
Budapest
2025.07.10. - 2025.10.05.
Szeged
2025.07.07. - 2025.08.31.
Szeged
Fekete István Látogatóközpont - Kaposvár
Cím: 7400, Kaposvár Toponár
Telefonszám: (30) 869-6051
Nyitva tartás: Ideiglenesen zárva.
A kiállítás már nem tekinthető meg.
2016.07.07. - 2016.10.07.
gasztronómia, időszaki kiállítás
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Múzeumi belépők, szolgáltatások árai:
Egyéni belépő felnőtteknek
780 HUF
Csoportos belépő felnőtteknek
(10 fő felett)
660 HUF
/ fő
Egyéni belépő diákoknak
390 HUF
Csoportos belépő diákoknak
(10 fő felett)
330 HUF
/ fő
Egyéni belépő nyugdíjasoknak
390 HUF
Csoportos belépő nyugdíjasoknak
(10 fő felett)
330 HUF
/ fő
Belépő családoknak
1650 HUF
Szaktárlatvezetés
2750 HUF
A tárlaton bemutatásra kerül, hogy mit gyűjtöttek, és mit fogyasztottak őseink a napi gyakorlatban és ínségek idején, hogy mit használtak ételekhez, italokhoz, fűszerként, liszthelyettesítőként a természetből. Hogyan tartósították, hogyan dolgozták fel az erdőkben, réteken és mocsarakban gyűjtött növényi táplálékokat. A kiállítás a mai használhatóságról, természetvédelmi szempontokról is szól, és kiegészül a mai házi és kézműves gyakorlat ismertetésével. A kiállítás természetes anyagokból, sok növényi és gomba preparátummal, valamint egy elképzelt, gazdag egykori kamra berendezésével készült, bemutatva néhányat a feldolgozás és tartósítás eszközeiből is.
A Természet Ízei