2020.06.02.
Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum

A családfa árnyékában heverészik a Batthyány-ős

2020.06.02.
Déri Múzeum

Szecessziós szépségek

2020.06.02.
Janus Pannonius Múzeum

Parancsol egy piócát...?

2020.06.01.
Kassák Múzeum

Dobj egy képet!

2020.06.01.
PIM - Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet

Barokk előadásokhoz készült színpadi látványtervek a jezsuitáktól

2020.06.01.
Jósa András Múzeum

Jósa András széke

Amazonas Múzeum - Balatonfüred
Cím: 8230, Balatonfüred Kisfaludy u. 373. hrsz.
Telefonszám: (30) 946-8220
Nyitva tartás: H-V 10-18
Füred új kiállítóhellyel gazdagodott. A parti sétányhoz közel, a reformkori városrészben nyitotta meg kapuját az Amazonas Múzeum. A múzeum – ismeretterjesztő jellegénél fogva – illeszkedik a helyszínhez, annak már meglévő kulturális és turisztikai funkcióihoz. Az etnográfiai kiállítás újabb programot kínál a városba látogatók számára, amire különösen rossz idő esetén és szezonon kívül van nagy szükség.

Balatonfüreden, a Kisfaludy utcában található meg az új etnográfiai kiállítás. A múzeum létrehozója, Pál Richárd egy Magyarországon alig ismert kultúra képviselőivel történő véletlen találkozás, majd az ezt követő, mintegy 11 évnyi kutatás, levelezés és anyaggyűjtés eredményeképpen alapította meg az Amazonas Múzeumot. A három teremben - 72 tárlóban - száznál is több használati- dísz- és kultikus tárgy látható. Ezek egy része eredeti, a kiállítás számára gyűjtött ill. megvásárolt tárgy, más részük replika. A kiállítás ismeretterjesztő funkcióját szolgálja a 16 nagyméretű roll up élményfal, a számos nagyméretű kép és az audio-vizuális állomások. A tárlók között elhelyezett monitoron folyamatosan látható az Amazonas világát, őslakosainak életmódját, kultúráját bemutató filmösszeállítás. A kiállítás értékét emeli, hogy a történelmi érdekességek mellett kitér a fejvadász indiánok mai életére, városi szubkultúrájára is.

Az Amazonas vidékének hangulatát megidéző autentikus és replika tárgyakból, valamint zenei anyagból, filmvetítésből és quechua dalokból álló tárlat megtekintése minden korosztálynak ajánlható. A célcsoportok között különös súllyal szerepelnek a családosok, hiszen az élményszerű feldolgozás a gyerekek számára is izgalmas lehet.

A múzeum együttműködik a Balaton Best térségi TDM-szervezettel: 30% kedvezményt biztosít a BB-kártyával érkező látogatók számára. További kedvezményként Balatonfüredi lakosoknak 50%-os engedmény vehető igénybe a belépő árából.
Állandó kiállítások
Kajapó fejdísz
Ismerje meg Amazónia titokzatos őslakóit, a szent vízesések népét, Dél-Amerika legrettegettebb harcosait! Találkozzon a távoli kultúrával és élje át az esőerdők mélyén rejtőző valóságot! tovább