2023.12.21.
Szépművészeti Múzeum

Kincsek Budapestről

2023.07.19.
Szépművészeti Múzeum

Mobilitás

Szépművészeti Múzeum - Budapest
Szépművészeti Múzeum
Cím: 1146, Budapest Dózsa György út 41.
Telefonszám: (1) 469-7100
Nyitva tartás: K-V 10:00-18:00, belépés és pénztár 17:00-ig, a kiállítások zárása 17:30-kor kezdődik a legfelső szintről.
2020.10.20.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Az Olasz Köztársaság elnöke Olaszország Csillagrendjének parancsnoki fokozatával tüntette ki Baán Lászlót, a Szépművészeti Múzeum főigazgatóját, az olasz-magyar kulturális kapcsolatok elmélyítésében végzett különleges érdemeiért.
Kitüntetés
A kitüntetést Massimo Rustico, Olaszország magyarországi nagykövete hétfőn adta át, méltatva a főigazgató távlatos és elkötelezett munkásságát, amely az elmúlt tizenöt évben az itáliai művészet kiemelkedő korszakainak és ezen belül olyan óriásainak bemutatását valósította meg a Szépművészeti Múzeum nemzetközi rangú kiállításain, mint például Leonardo, Michelangelo, Botticelli, Tiziano, Parmigianino, Caravaggio és Modigliani.

A nagykövet külön elismerését fejezte ki a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria remekműveiből a milánói Palazzo Reale-ban és a római Galleria Nazionale d'Arte Moderna-ban az elmúlt években megvalósult nagyszabású kiállításokért. Massimo Rustico a kitüntetés átadásakor kiemelte a különlegesen gazdag itáliai gyűjteménnyel rendelkező Szépművészeti Múzeum épületének és állandó kiállításainak két évvel ezelőtt befejeződött példaértékű, Europa Nostra-díjjal elismert megújítását is, és európai kisugárzású, rendkívüli jelentőségű és minőségű kulturális kezdeményezésként méltatta a Baán László vezetésével megvalósuló Liget Budapest projektet.