2023.12.21.
Szépművészeti Múzeum

Kincsek Budapestről

2023.07.19.
Szépművészeti Múzeum

Mobilitás

Szépművészeti Múzeum - Budapest
Szépművészeti Múzeum
Cím: 1146, Budapest Dózsa György út 41.
Telefonszám: (1) 469-7100
Nyitva tartás: K-V 10:00-18:00, belépés és pénztár 17:00-ig, a kiállítások zárása 17:30-kor kezdődik a legfelső szintről.
2020.08.13.
Szépművészeti Múzeum
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Másnak nyaralóhely, egy kulturális folyóirat számára számtalan kutatási témát kínál: a MúzeumCafé 78. számában megjelent írások térben és időben is „körbejárják” a Balatont.

Wettstein Domonkos írásában azt tekinti át, hogy az elmúlt száz év építészeti irányzatai hogy írták felül egymást a tóparti településeken, Karácsony Ágnes a balatonfüredi színházi élet aranykorát idézi fel. Gréczi Emőke Varga Imre és szülőhelye, Siófok kapcsolatát vázolja fel, Rajcsányi Gellért a somogyi Zala faluban működő Zichy Múzeumba látogatott el. A közelmúltban megkezdte a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum a Bahart fényképanyagának feldolgozását, a gyűjteményt Zsigmond Gábor mutatja be. Nagy Anita Écsy László füredi fürdőigazgatónaplójának 1854-es évét szemlézi, Kántor Viola a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa (Veszprém-Balaton) programjáról és előkészületeiről kérdezte a szervezőket. Haász Gabriella, Müller Róbert és Havasi Bálint a keszthelyi Balatoni Múzeum történetét tekinti át, Basics Beatrix pedig Eötvös Károly két kötetével járja körül a Balatont. A Múzeumőr ezúttal H. Csukás Györgyi, akivel Berényi Marianna beszélgetett a Skanzenban látható Bakony, Balaton-felvidék tájegység gyűjtőmunkájáról és felépítéséről.

Az ideig lapszámok mindegyikében megtalálható Térkép1920 rovatban Sóti Lajos mutatja be Ablonczy Balázs legfrissebb,Ismeretlen Trianoncímű kötetét. A Híreket Magyar Katalin állította össze, a MúzeumCafé díjas Jerger Krisztinát Martos Gábor búcsúztatja.

A portréfotót Szilágyi Lenke készítette, a lapterv Pintér József munkája.