2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

Emlékpont - Fél évszázad Vásárhelyen Humán Oktatási Központ - Hódmezővásárhely
A múzeum épülete
Cím: 6800, Hódmezővásárhely Andrássy út 34.
Telefonszám: (62) 530-940
Nyitva tartás: K-V 10-17
2020.07.22.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
A napokban jelent meg a szombathelyi B. K. L. Kiadó Hazai úti célok sorozatának legújabb kötete Különleges múzeumok és gyűjtemények Magyarországon címmel. A kiadó legújabb turisztikai kiadványában a hódmezővásárhelyi Emlékpont egyetlen Csongrád-Csanád megyei kiállítóhelyként szerepel.
Hazai úti célok
– A belföldi turizmus fellendülése adta az ötletet a sorozat elindításához – mondta el a sorozat szerkesztője és a kiadó vezetője, Boda László. A most napvilágot látott kiadványban olyan múzeumokra esett a választás, amelyekből egyetlen, vagy csak nagyon kevés van az országban. Aki kezébe veszi a könyvet, láthatja, hogy az ország minden táján vannak értékes és különleges kiállítóhelyek. Az Emlékpont egyediségét az adja, hogy a huszadik század második felét egy város történetén keresztül mutatja be a látogatóknak, ezért is lett helye a kiadványban – tette hozzá Boda László.

A kötethez készül egy ingyenesen letölthető mobil alkalmazás, amely egyszerűen kezelhető módon juttatja el a közgyűjtemények információit a felhasználókhoz, akik a könyvben közölt képek mellett további fotókat láthatnak a múzeumokról, miközben akár egyetlen kattintással lehetőségük lesz e-mailben vagy telefonon kapcsolatba lépni akár az Emlékponttal is.