2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2024.02.07.
Petőfi Irodalmi Múzeum

A 2024-es Térey-ösztöndíjasok

2024.02.07.
Laczkó Dezső Múzeum

Sikeres évet zárt a Laczkó Dezső Múzeum

2024.02.03.
Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont

Újabb bútoregyüttessel gazdagodott a gyulai múzeum

2020.07.10.
előadás, hír, koncert, rendezvény, tánc
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Koncertekkel, énektanítással, néprajzi előadásokkal és táncházzal idézi meg július 14-től a nyári fesztiválok hangulatát a fővárosban a Nagyvárosi Folkudvar, amely keddenként és csütörtökönként várja az érdeklődőket a Budai Vigadó előtti Corvin téren.

A Hagyományok Háza augusztus 20-ig tartó ingyenes szabadtéri rendezvénye kedden hangolódó muzsikával indul, majd énektanítással és felnőtt mesemondással folytatódik. Este a Dűvő zenekar lép színpadra, az est zárásaként pedig a Zagyva Banda muzsikál a szabadtéri táncházban és a Hagyományok Háza Átriumában, ahol a Magyar Állami Népi Együttes táncosai tanítják meg a lépésekre az érdeklődőket - olvasható az intézmény szerdai közleményében.

Július 16-án, csütörtökön kézműves-foglalkozást is tartanak, este pedig Szalonna és Bandája ad koncertet, majd ismét szabadtéri táncházzal zárul az este.

A további alkalmakon fellép többek között Navratil Andrea és a Békás Banda, Dresch Mihály húros kvartettje, a Bazseva Zenekar, a Muzsikás és az EtnoRom együttes.

Keddenként éjszakába nyúló, jó hangulatú táncház zárja a programot. Mindezek mellett lesz például kocsmakvíz-verseny is, amelyre előre várják a 4-7 fős baráti társaságok jelentkezését - írták az MTI-hez eljuttatott közleményben.

(MTI)