2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2024.02.07.
Petőfi Irodalmi Múzeum

A 2024-es Térey-ösztöndíjasok

2024.02.07.
Laczkó Dezső Múzeum

Sikeres évet zárt a Laczkó Dezső Múzeum

2024.02.03.
Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont

Újabb bútoregyüttessel gazdagodott a gyulai múzeum

2020.07.10.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Rendhagyó tárlatvezetésekkel, népi játékokkal és új kiállítással várja a közönséget szombaton az idén ötvenéves nyíregyházi Sóstói Múzeumfalu.

A Látogatói piknik elnevezésű rendezvény a festett kazettás református templomok szimbólumait bemutató új kiállítással nyílik meg, majd rendhagyó tárlatvezetéseken vehetnek részt az érdeklődők - olvasható a múzeumfalu honlapján.

A portákon kézműves foglalkozásokat tartanak, a kállósemjéni "meseportán" mesemondással várják a kicsiket és a nagyokat. A népviseletes divatbemutatót követően felszeletelik a múzeumfalu születésnapi tortáját, az anarcsi portán tájjellegű ételeket és vásári portékákat kínálnak, majd Szalonna és bandája ad térzenét a faluközpontban.

Kelet-Magyarország legnagyobb szabadtéri néprajzi múzeumaként számon tartott Sóstói Múzeumfalu a Szatmár, a Bereg, a Rétköz, a Nyírség és a nyíri Mezőség 19. század végi szegény- és középparaszti, valamint kisnemesi életformáját mutatja be a lakóházak, gazdasági épületek, jellegzetes lakberendezési hagyományok, használati és dísztárgyak segítségével. A régi faluképet idézik fel a múzeum központjában látható közösségi épületek, például az iskola, a református templom, a harangtorony, a paplak, a tűzoltószertár, a szatócsbolt és kocsma.

(MTI)