2020.05.19.
PIM - Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet

Számos online programot kínálnak a hazai kulturális intézmények a héten

2021.05.05.
Göcseji Falumúzeum

Hamarosan kinyit a Göcseji Falumúzeum

2021.05.05.
Budapesti Történeti Múzeum - Aquincumi Múzeum

Újra látogatható az Aquincumi Múzeum

2021.05.04.
Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont

Június 15-étől nyit a Liszt Ferenc Emlékmúzeum

2021.05.02.
Móra Ferenc Múzeum

Sisi-kiállítást hoz az újranyitás Szegedre

Hagyományok Háza - Budapest
Cím: 1011, Budapest Corvin tér 8.
Telefonszám: (1) 225-6000
2020.06.15.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Számos pályamunka érkezett a Hagyományok Háza "Most van időm alkotni! - Több leszel, ha alkotsz" címmel, a karantén időszaka alatt meghirdetett pályázatára. A legszebb munkákat az intézmény weboldalán tekintheti meg a közönség.
Hagyományok Háza
A Hagyományok Háza a "Maradj otthon!" felhíváshoz csatlakozva hirdette meg alkotói pályázatát népi kézművesek számára. A felhívásra 127 alkotótól 158 pályázat érkezett. A munkák mellé történteket is vártak arról, mi ihlette az adott tárgyak készítését - hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Péter Szidónia népi iparművész, a Hagyományok Háza kézműves osztályának vezetője elmondta, hogy a pályázatra a csipkekészítéstől a szőnyegszövésen, a bőrművességen és a kosárfonáson át számos alkotás érkezett, emellett sokan bútorfestéssel pályáztak.

Közlése szerint a pályázati felhívást úgy fogalmazták meg, hogy azok se érezzék kizárva magukat, akik első tárgyukat készítik el. Rejtett céljuk az volt, hogy a pályázók azt is fogalmazzák meg, hogy hogyan érzik magukat az adott pillanatban, mit jelent nekik az alkotás.

A zsűri döntése alapján a legszebb alkotásokat és a hozzájuk kapcsolódó személyes történeteket a Hagyományok Háza online felületein teszik közzé, jövőre pedig egy kiállítást szerveznek belőlük - mondta el Péter Szidónia.

(MTI)