2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2024.02.07.
Petőfi Irodalmi Múzeum

A 2024-es Térey-ösztöndíjasok

2024.02.07.
Laczkó Dezső Múzeum

Sikeres évet zárt a Laczkó Dezső Múzeum

2020.06.05.
hír, képzőművészet, Virtuális tér
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
A XVIII. Táblaképfestészeti Biennále alkotásait bemutató virtuális kiállítás nyílik hétfőn a szegedi Regionális Összművészeti Központ (REÖK) honlapján és közösségi oldalán.

Nátyi Róbert, a központ művészeti vezetője elmondta, hogy május végén, Szeged napjához kapcsolódva minden évben kortárs képzőművészeti seregszemlét - Nyári Tárlatot vagy Táblaképfestészeti Biennálét - rendeznek a Reök-palotában.

A járványhelyzet miatt március óta zárva tartanak az épület kiállítótermei, a soron következő Táblaképfestészeti Biennále azonban nem marad el, hétfőtől összesen 109 alkotást láthatnak tizenkét különleges 3D-s kiállítótérben az érdeklődők a központ honlapján (reok.hu) és közösségi oldalán - közölte a tárlat kurátora.

A művészettörténész szerint amennyiben sikeres lesz a kezdeményezés, a jövőben lehet a projektnek folytatása. Ahogy a világ összes múzeuma, kiállítóhelye és galériája átállt különböző virtuális tárlatok szervezésére és rendezésére, a REÖK is próbál a helyzetből előnyt kovácsolni.

Nátyi Róbert bízik abban, hogy nyártól folytatódhatnak a fizikális kiállítások is, a biennále után például egy acélszobrászati seregszemlét terveznek. Ezen a tárlaton a kisplasztikától a köztéri plasztikai méretekig láthatók izgalmas alkotások, de a pandémia miatt elmaradt régóta várt Nagy Gábor tárlatot is megtartanák. A Munkácsy-díjas festő- és grafikusművész 70. születésnapjára tervezett életműkiállításon a tervek szerint csaknem kétszáz alkotást tekinthetnek meg az érdeklődők.

(MTI)