2020.07.08.
Jósa András Múzeum

Magyaros mente - 42 pitykével

2020.07.08.
Röszkei Paprika Park - Paprika Üzem és Múzeum

Szegedet a paprika helyezte földünk térképére

2020.07.07.
Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum

A kékfestés feledhetetlen mestere

2020.07.07.
Hatvany Lajos Múzeum

Volt egyszer egy cukorgyár...

2020.07.07.
Jósa András Múzeum

A kelták csecsebecsének gyűjtötték

2020.07.07.
Déri Múzeum

A debreceni "Rajzoskola"

2020.07.06.
HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum

Keddtől ismét várja a látogatókat a hadtörténeti múzeum

2020.06.05.
hír, képzőművészet, Virtuális tér
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
A XVIII. Táblaképfestészeti Biennále alkotásait bemutató virtuális kiállítás nyílik hétfőn a szegedi Regionális Összművészeti Központ (REÖK) honlapján és közösségi oldalán.

Nátyi Róbert, a központ művészeti vezetője elmondta, hogy május végén, Szeged napjához kapcsolódva minden évben kortárs képzőművészeti seregszemlét - Nyári Tárlatot vagy Táblaképfestészeti Biennálét - rendeznek a Reök-palotában.

A járványhelyzet miatt március óta zárva tartanak az épület kiállítótermei, a soron következő Táblaképfestészeti Biennále azonban nem marad el, hétfőtől összesen 109 alkotást láthatnak tizenkét különleges 3D-s kiállítótérben az érdeklődők a központ honlapján (reok.hu) és közösségi oldalán - közölte a tárlat kurátora.

A művészettörténész szerint amennyiben sikeres lesz a kezdeményezés, a jövőben lehet a projektnek folytatása. Ahogy a világ összes múzeuma, kiállítóhelye és galériája átállt különböző virtuális tárlatok szervezésére és rendezésére, a REÖK is próbál a helyzetből előnyt kovácsolni.

Nátyi Róbert bízik abban, hogy nyártól folytatódhatnak a fizikális kiállítások is, a biennále után például egy acélszobrászati seregszemlét terveznek. Ezen a tárlaton a kisplasztikától a köztéri plasztikai méretekig láthatók izgalmas alkotások, de a pandémia miatt elmaradt régóta várt Nagy Gábor tárlatot is megtartanák. A Munkácsy-díjas festő- és grafikusművész 70. születésnapjára tervezett életműkiállításon a tervek szerint csaknem kétszáz alkotást tekinthetnek meg az érdeklődők.

(MTI)