2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2024.02.07.
Petőfi Irodalmi Múzeum

A 2024-es Térey-ösztöndíjasok

2024.02.07.
Laczkó Dezső Múzeum

Sikeres évet zárt a Laczkó Dezső Múzeum

Emlékpont - Fél évszázad Vásárhelyen Humán Oktatási Központ - Hódmezővásárhely
A múzeum épülete
Cím: 6800, Hódmezővásárhely Andrássy út 34.
Telefonszám: (62) 530-940
Nyitva tartás: K-V 10-17
2020.03.09.
fotóművészet, hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Az idén hetvenéves Dömötör Mihály fotóművész alkotásaiból nyílik kiállítás a hódmezővásárhelyi Emlékpontban Metamorfózis címmel kedden - tájékoztatta a közgyűjtemény vezetője az MTI-t.
Metamorfózis - Dömötör Mihály fotóművész kiállítása
Miklós Péter közölte, hagyomány, hogy az Emlékpont a történelmi témájú kiállítások mellett képzőművészeti tárlatoknak is teret ad galériájában. Dömötör Mihály az elmúlt években a elmúlás virágait, illetve a vásárhelyi téglagyár mementóit bemutató művészi igényű, fekete-fehér felvételeit láthatták a közgyűjtemény vendégei, míg most az angyalábrázolásokat megörökítő képei kerültek a galériába.

Dömötör Mihályt nemcsak fotóművészként, hanem mint művészetszervezőt, a Lucien Hervé Kameraklub egyik vezetőjét is számon tartják szülővárosában, a megnyitó után néhány nappal veheti át Hódmezővásárhely Pro Urbe-díját, így a kiállítás egyben tisztelgés is életműve előtt.

Az emlékpontban április közepéig látható csaknem félszáz képen Hódmezővásárhely és Szeged környéke mellett határon túli templomok, temetők angyalábrázolásait örökítette meg a művész.

Dömötör Mihály úgy fogalmazott, az érzékek számára meg nem jelenő angyalok csak akkor mutathatók meg fényképen, ha előbb emberi tevékenység által tartós képződménnyé válnak. Az alkotó szerint azzal, hogy a szakrális lények, az angyalok műalkotásként jelennek meg, belépnek a valós térbe és időbe, így hozzáférhetővé válnak az érzékelés, észlelés és a tapasztalat számára, és így létre jön a kiállítás címét is adó metamorfózis.

(MTI)