2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

Füleki Vármúzeum - Fülek
Cím: 986 01, Fülek MsU Fiľakovo, Radnicna 25
Telefonszám: (47) 438-2017, (0) 907640700
Nyitva tartás: III.15-XII.31.: H-V 10-18
2020.03.01.
hír, művelődés, szabadidő, színház, szórakozás
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Színpadi játék, zenés kabaré, meseszínház, komédia és musical egyaránt megtalálható a Füleki Városi Művelődési Központ színházi előadásainak márciusi repertoárján. A színház szerelmeseit egy hónap alatt öt előadás várja, melyek a VI. Nemzetközi Színházi Fesztivál keretében valósulnak meg.A színházi rendezvénysorozat a Füleki VMK immár hagyományos rendezvénye.
Kármán Dalszínház-Múzeum
Az utóbbi két évben a művelődési központaz épület rekonstrukciója miatt kénytelen volt nélkülözni színháztermét, márciusban viszont már több vendégelőadás is érkezik Fülekre. Március 4-én a szomszédos Losoncról a Kármán József Színház hozza el Dalszínház – múzeum című zenés összeállítását. A Csavar Színház mesejátékát Mátyás király leányai címmel az alapiskolák kisdiákjai nézhetik meg március 20-án.

Másnap, március 21-én Kassáról érkezik hozzánk a Légy jó mindhalálig című musical a Thália Színház előadásában, melyben a füleki Rakonca Néptáncegyüttes táncosa, Antal Márk is látható. Március 24-én a TeatroKumštszínház mutatja be Chlieb s maslom (Vajas kenyér) című komédiáját olyan színészekkel, mint Branislav Deák vagy Martin Mňahončákésmások.

A márciusi hónapot a Csavar SzínházJelenetek egy házasságból című nagy sikerű előadása zárja, melyben az ismert színészházaspárt, Gál Tamást és Kiss Szilviát láthatja közönség.Az előadásokra az elővételes jegyek on-line is megvásárolhatók a művelődési központ honlapján (www.kultura.filakovo.sk). A VI. Nemzetközi Színházi Fesztivál, valamint a Kassai Thália Színház és a Csavar Színház vendégelőadása a Kisebbségi Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

A művelődési központ az év további részében is készül színházi előadásokkal. A kicsiknek magyar, szlovák és roma meseszínházi előadásokat, a felső tagozatos és középiskolás korosztálynak angol nyelvű előadást tervez a vmk, valamint szlovák és magyar színházi nevelési foglalkozásokat olyan témákban, mint az önállóság, a döntések, a szabadság kérdései a virtuális térben és a valóságban, az álhírek veszélyei, az extrémizmus és az idegengyűlölet. A felnőtt közönség részére komolyabb és könnyedebb témákban is várhatók majd színházi produkciók magyar, szlovák és cseh nyelven. Természetesen a tervezett előadások megvalósítása nagyban függ az elnyert támogatások mértékétől. Ha a vmk projektjei sikeresek lesznek, vendégül láthatják Füleken a Vekker Műhely &GurigongóSymposium, a Stúdió K, a Gólem Színház, a Budapest Playhouse, az Örkény Színház, a Karinthy Színház &Nézőművészeti Kft. és a Jókai Színház előadásait, valamint cseh és szlovák produkciókat, köztük a brünni DivadloHusa na provázku, a pozsonyi DivadloKomédie, illetve MúzaTeatro, a nyitrai DivadloAndrejaBagara vagy a martini Divadelné centrum produkcióit.

A Füleki Városi Művelődési Központ minden színházrajongót szeretettel vár egész évben a felújított színháztermében rendezett előadásokra.