2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

Alföldi Galéria - Hódmezővásárhely
Alföldi Galéria, Hódmezővásárhely
Cím: 6800, Hódmezővásárhely Kossuth tér 8.
Telefonszám: (62) 245-499
Nyitva tartás: K-V 10-17
2019.11.02.
Emlékpont
díjak, festészet, hír, képzőművészet
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Az október 5-én megnyílt 66. Vásárhelyi Őszi Tárlaton 21 díj került átadásra, melyen három képzőművész nem tudott részt venni. Számukra Budapesten adták át a tárlat kurátorai az elismeréseket.

Szurcsik József egyetemi docens, a Képzőművészeti Egyetem Grafika Tanszékének vezetője munkahelyén vette át Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Endre Béla mesterdíját Pogány Gábor művészettörténésztől, a 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat kurátorától és rendezőjétől, valamint Képiró Ágnestől, a Tornyai János Múzeum művészettörténészétől, a tárlat társkurátorától és társrendezőjétől. A Képzőművészeti Egyetem könyvtárában rendezett ünnepélyes átadó alkalmával a Hód-Mezőgazda Zrt. díját a jutalmazott alkotó, Bányay Anna grafikusművész is átvette a vásárhelyi képzőművészeti seregszemle kurátoraitól.

Ilona Keserü Ilona, Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Munkácsy- és Kossuth-díjas festőművész tevékenységét ismerte el a 66. Vásárhelyi Ősz Tárlat zsűrije Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Életműdíjával, amelyet a művész belvárosi műtermében nyújtott át a kiállítás két kurátora. A művész felidézte első találkozását Hódmezővásárhellyel, amikor az 1950-es években főiskolásként érkezett a városba, ahol nemcsak a festészettel foglalkoztak, de itt tanulta meg a lovaglás alapjait, s ekkor adta be első művét az akkori Vásárhelyi Őszi Tárlatra.