2018.12.10.
Mobilis Győr – A Felfedezések Háza

Nemak

2018.05.07.
Mobilis Győr – A Felfedezések Háza

Kísérletbazár a Mobilisben

2018.03.20.
Mobilis Győr – A Felfedezések Háza

Tavaszi játékvásár

2020.05.27.
Magyar Nemzeti Múzeum

Restaurátorok a viking mesterek útján

2020.05.27.
Jósa András Múzeum

A kelták feladták a leckét a vaskor kutatóinak

2020.05.27.
Budapest Főváros Levéltára

Kapások, vincellérek... no meg a hegymester

2020.05.27.
PIM - Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet

Vörös hajú táncosnő - hófehér ruhában

2020.05.27.
Röszkei Paprika Park - Paprika Üzem és Múzeum

Végállomás: villamosút a Pesti paprikából

2020.05.26.
Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum

Egy Batthyány, aki még (űr)hajót épített

2020.05.26.
Hatvany Lajos Múzeum

Azok a nyakas hatvaniak

2020.05.26.
MNM Palóc Múzeuma

Áldozócsütörtök és Váróvasárnap

Mobilis Győr – A Felfedezések Háza - Győr
Mobilis Győr – A Felfedezések Háza
Cím: 9026, Győr Vásárhelyi Pál u. 66.
Telefonszám: (96) 618-111
Nyitva tartás: Egyéni látogatói nyitva tartás: Sze-P 14-18, Szo-V 10-18 Nyitva tartás előre bejelentkezett csoportok számára: H-P 9-18, Szo-V 10-18 A bejelentkezett csoportok minimális létszáma 25 fő és legkésőbb a látogatást megelőzően 5 nappal szükséges regisztrálni. Amennyiben a csoport létszáma nem éri el a 25 főt, kérjük vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal. Tel: 96 618 118, 20 248 5322
2018.05.07.
Mobilis Interaktív Kiállítási Központ
fizika, hír, kémia
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Ötödik alkalommal rendezte meg a győri Mobilis Interaktív Kiállítási Központ a nyugat-dunántúli régió legnagyobb tudománynépszerűsítő rendezvényét. Ezúttal is az ország csaknem teljes területéről érkeztek azok a kreatív, tehetséges diákcsapatok, amelyek az ingyenesen látogatható rendezvény nézőseregét szórakoztatták látványos kísérleteikkel, idén összesen 23 csapat nevezett a rendezvényre. Az ország jelentős tudományos élményközpontjai ugyancsak elfogadták a Mobilis meghívását, kiállítóként és színpadi attrakciókkal járultak hozzá a rendezvény sikeréhez. A Kísérletbazárral párhuzamosan, ugyancsak a Mobilis lebonyolításában zajlott a TechTogether Junior Győr komplex, gyakorlatorientált pályaorientációs verseny, amely a Széchenyi István Egyetem teljes képzési palettáját mutatta be élményszerű, játékos feladatokkal a versenyen részt vett középiskolás diákok és a rendezvény látogatói számára.
Kísérletbazár a Mobilisben
Immár hagyomány a győri Mobilis Interaktív Kiállítási Központ életében, hogy minden áprilisban megrendezi a Kísérletbazárt, amelyen az ország legtehetségesebb, kreatív, kísérletező és kísérleti eszközöket fejlesztő diákcsapatai rendhagyó és látványos természettudományos kísérleteikkel szórakoztatják egymást és a rendezvény közönségét. Az ingyenesen látogatható egész napos programon már a délelőtt folyamán több száz látogató, köztük rengeteg általános és középiskolai diákcsoport vett részt. A színpadon és a standokon bemutatott kísérletek nem csupán a nagyközönség számára jelentettek hasznos és izgalmas szórakozást. A Kísérletbazár egyúttal szakmai-módszertani rendezvény és ötletbörze is, amelyen a tehetséges diákok az iskoláik ígéretes projektjeiket is bemutathatják az érdeklődők számára.

A Kísérletbazár másik fontos eleme, hogy évek óta megjelennek kiállítóként és látványos színpadi produkciókkal a Mobilis társintézményei, a magyarországi élményközpontok is. Ezzel a tudományos ismeretterjesztő közösség különleges találkozója valósul meg évről évre a győri élményközpontban.

A Mobilis elkötelezett abban, hogy a Kísérletbazár a műszaki-mérnöki életpályák, tágabb értelemben a természettudományok iránti érdeklődés felkeltésének egy rendhagyó eszköze, amely hosszú távon segítheti a gazdasági élet egyre növekvő, minőségi humánerőforrás iránti igénye kielégítését.

Pályát választani érdekesen is lehet – ez volt a szlogenje a Kísérletbazárral párhuzamosan a szomszédos egyetemi kosárlabdacsarnokban megrendezett TechTogether Junior Győr gyakorlatorientált pályaorientációs versenynek. A rendezvény célja az volt, hogy játékos feladatokkal, élményszerűen mutassa be a Széchenyi István Egyetem teljes képzési palettáját és a karok által képviselt tudományterületeket. A különleges hangulatú pályaorientációs versenyen a Mobilis, az egyetemi karok és a kiállító vállalatok által összeállított gyakorlati feladatok várták a 25 középiskolás csapatot. A verseny győztese a Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája I. sz. csapata lett. A verseny főtámogatói voltak: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata, Széchenyi István Egyetem.