2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2018.03.03.
helytörténet, Helytörténet, hír, néprajz, történet
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Kisteleken Kárpát-medencei kegyeleti parkot és temetkezési múzeumot alakítanak ki, amely az egykor ott élő embereknek, népeknek, kultúráknak állít emléket - tájékoztatta a város önkormányzata pénteken az MTI-t.
Hódmezővásárhely, 2017. június 28. Zsugorított pozícióban eltemetett csontvázlelet a tizenegy ember maradványait rejtő késő bronzkori, kora vaskori sírban Hódmezővásárhely-Kopáncs térségében egy homokbánya területén 2017. június 28-án. Az eltérő időpontokban életüket vesztő tizenegy embert valamilyen sajátos rítus részeként később együtt temették el újra.
A közleményben azt írták, hogy a kegyeleti park, a temetkezési múzeum, valamint egy szabadtéri színpad százmillió forint pályázati támogatásból jön létre.

A projekt célja, hogy összegyűjtse és bemutassa a Kárpát-medencében élő népekre, etnikai csoportokra, a különböző tájegységek lakóira jellemző sírokat, sírjeleket és sírépítményeket, áttekintést nyújtva történeti és néprajzi összefüggéseikről. A száz négyzetméteres látogatóközpont interaktív elemekkel is várja majd látogatóit, a szabadtéri színpad pedig történelmi színjátékok helyszíne lesz - ismertették.

(MTI)