2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2024.02.07.
Petőfi Irodalmi Múzeum

A 2024-es Térey-ösztöndíjasok

2024.02.07.
Laczkó Dezső Múzeum

Sikeres évet zárt a Laczkó Dezső Múzeum

2024.02.03.
Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont

Újabb bútoregyüttessel gazdagodott a gyulai múzeum

2016.06.12.
Vision Communications
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Egyre több múzeum szeretne gondoskodni arról, hogy a kiállításon a műalkotások csillogjanak, és ne az őket védő üveg vitrinek, amelyhez egyre többen választják a Guardian Clarity™ kétoldalas, tükröződésmentes üveget. Ez az Clarity üveg csaknem láthatatlan, hatásában olyan, mintha nem is lenne üveg a múzeumi állványokon. Így a látogató úgy tekintheti meg a tárgyakat, mintha közvetlenül azokat nézné, miközben a sokszor megfizethetetlen értékű, pótolhatatlan műtárgyak is megkapják a szükséges védelmet és biztonságot.
„Ozirisz, Egyiptom elsüllyedt rejtélyei” az l’Institut du Monde Arabe, Párizs, Franciaország kiállításán.
A Guardian Industries’ Glass Group európai üveggyártó részlege a Múzeumok Nemzetközi Tanácsának (International Council of Museums, ICOM) július 4. és 6. között Milánóban, Olaszországban megrendezésre kerülő kiállításán, a 41-es standon mutatja be Clarity üvegezési megoldásait. Az expó párhuzamosan fut majd a július 3. és 9. között tartott ICOM konferenciával.

A Guardian a legmodernebb katódporlasztásos bevonó eljárással gyártja a Clarity üvegeket. Ennek eredményeként a Guardian Clarity üveg a fény 97%-át átereszti, és kevesebb, mint 1%-át tükrözi vissza, szemben az építészetben használt úsztatott üveggel, ami 90%-os fényáteresztő képességű, és a fény 8%-át visszaveri. A Clarity üveg csupán lágy, semleges kék színt ver vissza, a Guardian UltraClear™ hordozófelülettel együtt alkalmazva pedig maximális áttetszőséget biztosít, minimálisra csökkentve a nem kívánt tükröződést és csillogást.

Napjaink muzeológusainak három kihívással kell szembenézniük a kiállítások során: a tárgyakra fell kívni a figyelmet, védeni kell őket és megóvni az állagukat. Ha nem megfelelő üveget választanak, az nemcsak a látványt rontja el a tükröződéssel és a csillogással, de a fény és a nem kívánt ultraibolya sugarak kárt tehetnek a kiállított műtárgyak színeiben, vagy kifakíthatják azokat. Éppen ezért számos múzeum üzemeltetője választotta már Európa-szerte a Guardian Clarity üveget kiváló eredménnyel, a legkomolyabb kihívások esetén is.

A dél-franciaországi Médiathèque Pierre Amalric d’Albi múzeum is a Clarity üveg mellett döntött, amikor elkészíttette hét méter hosszú, egyedi vitrinjét a legritkább és legértékesebb történelmi könyvei számára. „A Guardian Clarity tükröződésmentes üveg teljesítette a múzeum vitrinnel szembeni három fontos elvárását: állagmegóvás, esztétika és jó ár-érték arány,” mondta a múzeum igazgatója, Jocelyne Deschaux.

Az új vitrinről Deschaux asszony így nyilatkozott: „Nagyon örülök, hogy a vitrin a Guardian Clarity üvegnek hála, nem tükröződik, és a látogatók is nagyon elégedettek a vitrin megjelenésével.”

A hollandiai Utrechtben működő Centraal Museum Guardian Clarity Glass üveget használt a 16. században élt holland festő, Joachim Wtewael festményeiből és rajzaiból álló ritka gyűjteményének védelmére és bemutatására. Kristine Kavelaars, a Centraal Museum vezető projekt koordinátora a „meglepő” jelzőt használta az üvegre Clarity és hozzátette: „meg kell mondanom, soha nem láttam még olyan üveget, amely olyan, mintha 'ott se lenne'. Sok látogatónk is így volt ezzel: addig nem is tudatosult benne, hogy a festményeket üveg takarja, amíg rá nem jött, hogy nem tudja megérinteni őket.”

A felbecsülhetetlen értékű, ősi egyiptomi műtárgyakat bemutató „Ozirisz, Egyiptom elsüllyedt rejtélyei” vándorkiállítás ugyancsak a kétoldalú, tükröződésmentes Clarity üveget választotta vitrinjeihez. A kiállítás több száz éves műtárgyakat mutat be, melyeket nemrég az egyiptomi Nílus folyó medrének mélyén találtak.

Ha többet szeretne megtudni a múzeumi vitrinekhez ma elérhető legjobb üvegről, látogasson el a Múzeumok Nemzetközi Tanácsának július 4. és 6. között Milánóban, Olaszországban megrendezett szakmai kiállításán a Guardian 41. standjához.


A Guardian Industries Corp. vállalatról:

A michigani Auburn Hills-i székhellyel rendelkező Guardian világszerte aktív, változatos termékeket gyártó vállalat, amely vezető helyet foglal el a projektcélú, lakossági, és jármű alkalmazások számára készülő úsztatott és feldolgozott üvegtermékek előállítása; a gépjármű borítások és az építőipari termékek értékesítése terén. Az olyan kutató- és fejlesztő központjaival, mint az Üvegipari Tudományos Technológiai Központ, és a Fejlett Autóipari Termékfejlesztő Központ, a Guardian az innováció élvonalát képviseli. A gépjármű borítások gyártására szakosodott vállalatcsoportja, az SRG Global, a műanyag felületeken akalmazott fejlett, nagy értékű bevonatok terén a világ egyik legnagyobb gyártójának számít. Leányvállalataival egyetemben a Guardian 17 000 alkalmazottat foglalkoztat, és gyártólétesítményeket üzemeltet Észak-Amerikában, Európában, Dél-Amerikában, Afrikában, a Közép-Keleten és Ázsiában. Látogasson el a www.guardian.com weblapra.