2022.09.26.
Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont

Nyitva marad Gyulán a vár és a kastély

2022.09.22.
Déri Múzeum

Áldás vagy átok

2022.09.19.
Ferenczy Múzeumi Centrum - Ferenczy Múzeum

Közel egyméteres mamutagyarra bukkantak

2022.09.19.
Koszta József Múzeum

Csallány Gábor dédunokája járt Szentesen

PIM - Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet - Budapest
Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet
Cím: 1013, Budapest Krisztina körút 57.
Telefonszám: (1) 375-1184
Nyitva tartás: H,Sze 9-16: bábtár, emléktár, fotótár, hangtár, kézirattár, képzőművészeti gyűjtemény, kisnyomtatványtár, makett-gyűjtemény, szcenikai gyűjtemény, színlaptár,topográfia
H,Sze 9-16, P 9-14: videótár, tánctár, könyvtár, dokumentáció, központi adattár
2016.01.27.
Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet
divat, festészet, hír, képzőművészet, könyvbemutató, művelődés, szabadidő, rendezvény
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Megjelent az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet Szcenika sorozatának 4. kötete: Vogel Eric az élet, a női szépség illusztrátora címmel.
Vogel Eric az élet, a női szépség illusztrátora
Vogel Eric, a revü angyala 1907-ben született Budapesten, Vogel Imre néven. Az Eric művésznevet Kálmán Imrétől kapta Bécsben, tanuló évei alatt. Tervezői névjegye: „eric” szinte minden rajzán, festményén megtalálható. Díszlet- és jelmeztervező, grafikus, festőművész volt, vagy ahogyan a pesti éjszakában ismertté vált, az élet, a női szépség illusztrátora, a magyar Toulouse Lautrec.

Az emberi élet történéseit rajzolta le, hol a maga drámaiságában, hol amilyennek látni szerette volna. A ceruza és a festővászon végigkísérte egész életét. A női test legvonzóbb megjelenítése nyújtott témát plakát-, függöny- és színpad-terveinek, valamint a mulatók belső tereihez készült vázlatainak, de mondhatjuk, hogy egész életének.

Főfoglalkozásként rajongott a nőkért. Minden rajza, páratlanul könnyed vonalvezetése, akvarelljeinek fülledt erotikája, a női testet ünneplő jelmez kollekciói mind-mind erről tanúskodnak.

Az elsősorban az OSZMI szcenikai gyűjteményeiből és magángyűjteményekből válogató kötet közel száz színes képpel illusztrálja a hatalmas vogeli életművet a reklámgrafikáktól a színházi látványvilágon át a különleges jelmezekig.
Olvasnivaló
Vogel Eric az élet, a női szépség illusztrátora