2023.07.03.
Janus Pannonius Múzeum

Wellmann-díjat kapott Gál Éva

2023.06.28.
Janus Pannonius Múzeum

Elragadó éjszaka a pécsi múzeumokban

2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

Janus Pannonius Múzeum - Pécs
Cím: 7621, Pécs Káptalan utca 5.
Telefonszám: (72) 514-040
Nyitva tartás: K-V 10-18 (csak előzetes bejelentkezéssel)
2015.06.25.
Janus Pannonius Múzeum
hír, képzőművészet, Múzeumok Éjszakája, rendezvény, régészet
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Idén is sikeresnek, népszerűnek bizonyultak a Múzeumok Éjszakája pécsi rendezvényei. A Janus Pannonius Múzeum több mint 15 helyszínen kínált ötvennél is több programot.

A statisztikai adatok szerint a három legnépszerűbb helyszínnek a Martyn Múzeum (Chagall- és Sopianae-kiállítások), a Vasarely és a Mecseki Bányászati Múzeum, valamint a Zsolnay Múzeum bizonyultak. Az egész napot végigkísérő bizonytalan időjárás miatt mindössze egyetlen szabadtéri rendezvény maradt el, a szervezők ahelyett is gondoskodtak színvonalas programról.

Keresettek voltak éppúgy a képzőművészeti és más tematikájú tárlatvezetések, mint az ismeretterjesztő, részben gasztronómiához kötődő programok vagy a hangulatos szabadtéri koncertek.

Június 20-án a Janus Pannonius Múzeum által szervezett eseményeken összesen 5200-an vettek részt.

Kapcsolódó kiállítás
Baranya római kori leletei
A kiállítás igen látványos elemekből épül fel: a római kori Sopianae-t bemutató, interaktív 3D rekonstrukció mellett a Kozármislenyben feltárt, 2. századból származó halottaskocsi életnagyságú modelljét, az ókori Sopianae legszebb tárgyi leleteit, használati tárgyait, továbbá a Dunaszekcsőn talált Marcus Aurelius bronzfejet csodálhatják meg a látogatók. tovább