2022.06.21.
Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum

Új szerzemények a Sisi-kiállításban

2022.06.17.
Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum

Újabb értékes műtárgyak a Sisi-kiállításban

2022.08.10.
Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

Tábor az Emlékparkban

Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum - Szombathely
A felújított Savaria Múzeum, Szombathely
Cím: 9700, Szombathely Kisfaludy Sándor utca 9.
Telefonszám: (94) 500-720, (94) 501-948
Nyitva tartás: I.2.-XII.20.: K-V 10-18
2014.07.10.
hír, kultúrpolitika
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:

Összesen negyvenöt diáknak ad munkát a nyári szünidőben Szombathely önkormányzata, alkalmazásuk költségeit a magyar állam egy központi program keretében teljes egészében megtéríti - mondta el az MTI érdeklődésére Angyal László, a szombathelyi városi önkormányzat kommunikációs vezetője.

 

Hozzáfűzte: a diákok a város által fenntartott kulturális intézményekben, rendezvényeken segédkeznek, a polgármesteri hivatalban adatot rögzítenek, néhányan közülük a szombathelyi múzeumokban, a Vasi Skanzenben, az Iseumban és a Romkertben kapcsolódnak be a kertrendezési munkákba, de akadnak olyanok is, akik a múzeum régészei mellett ásatásokon dolgoznak.


Mások a város szociális intézményeiben, például a Pálos Károly Családsegítő Szolgálatnál a "diákok a segítő kezek program keretében" időseknek segítenek a bevásárlásban, a rendrakásban vagy éppen felolvasnak nekik - egészítette ki.


A vasi megyeszékhely főútjain mostanában gyakran látni diákokat füzettel és tollal a kézben, amint az elhaladó járműveket számolják, vagy éppen az utasokat kérdezik utazási szokásaikról. Az így begyűjtött adatok egy felmérés részét képezik majd, amelyet szintén a város önkormányzata rendelt meg.

(MTI)