2024.07.04.
Gyulai Vár

Emlékező lövések a gyulai várban

2024.06.16.
Móra Ferenc Múzeum

Hétfőn érkezik a Munkácsy-kollekció Szegedre

2024.05.03.

Sub_Bar

2024.05.23.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Azt, hogy milyen gyorsan telik az idő, nem a naptárban látjuk leginkább, hanem a tükörben, és a rólunk készült fotókon. A sima, feszes bőrünkön az évek múlásával elkezdenek megjelenni a kisebb szarkalábak, melyek idővel egyre mélyebbé és határozottabbá válnak.
Legyőzhető-e a bőr öregedése ránctalanító krémekkel?
Sajnos az időgépet még nem találták fel, és fiatalító csodaelixír sem létezik, így el kell fogadnunk, hogy a testünk lassan öregszik. Persze ez nem egyenlő azzal, hogy semmit sem tehetünk ellene, az anti-aging kozmetikumokkal ugyanis lassíthatjuk ezt a folyamatot. De vajon elegendő-e, ha rendszeresen használjuk a Helia-D ránctalanító termékeit?

Arcápolás mesterfokon

Habár léteznek kifejezetten az öregedő bőr igényeire kifejlesztett készítmények, melyek remek hatóanyagokat tartalmaznak, de lássuk be, egyetlen krémtől vagy szérumtól önmagában nem várhatunk csodát.

Persze, szép és jó lenne, ha létezne olyan csodakrém, ami egyetlen használattal olyanná varázsolná az arcunkat, mint amilyen húszévesen volt, de ilyen egyelőre nem létezik. Viszont egy jól felépített bőrápolási rutinnal már szép eredményeket érhetünk el.

A rutin lényege azonban pont az, hogy nem egy, hanem többféle terméket alkalmazunk, és ezek együttes erővel fejtik ki a hatásukat.

Ha az öregedő bőr ápolása a cél, akkor érdemes például már a lemosót is ezen elv alapján választani, például egy olyan készítményt, ami a tisztítás mellett serkenti a kollagén termelődését is.

A tiszta bőrre használjunk olyan szérumokat, amik például retinolt, bakuchiolt, hyaluronsavat, matrixylt, vagy más anti-aging összetevőt tartalmaznak. A hidratáló krémünk szintén ránctalanító, feszesítő hatású legyen, hogy fokozza a szérum hatékonyságát.

Egy lényeges pont: a fényvédelem

Erről érdemes egy kicsit részletesebben is beszélni, ugyanis sajnos sokan hajlamosak elfeledkezni róla. Holott egy ránctalanító rutin hatékonysága nagyban csökken, ha nem alkalmazunk minden nap fényvédőt. Hogy miért? Azért, mert az UV-sugárzás egy nagyon erős bőröregítő faktor.

A legtöbben csak a melanomától tartanak, ám érdemes tudni, hogy a napsugarak hatására előbb lesz a bőr ráncos, megereszkedett, sőt a pigmentfoltok is döntően emiatt alakulnak ki. Persze ezek “csak” esztétikai problémák, de miért ne gátolnánk meg őket, ha már egyszer lehetséges?

És ehhez még csak arra sincs szükség, hogy zárt falak mögött, sötétben éljük az életünket, csupán egy széles spektrumú fényvédő krém, amit megfelelő mennyiségben és gyakorisággal alkalmazunk. A fényvédőzést már fiatal korban érdemes elkezdeni, a bőrünk pedig meghálálja az odafigyelést.

Életmódbeli tényezők

A testünk öregedése szempontjából nagyon fontos szerepet játszik az életvitel is. A stresszes mindennapok, a túl kevés folyadékfogyasztás, a dohányzás, az alváshiány, a gyakori alkoholfogyasztás és a helytelen táplálkozás nem azonnal hagy nyomot a bőrünkön, hanem évek, évtizedek alatt. Az egészséges élet tehát a szépség megőrzésében is kulcsfontosságú.