2024.07.04.
Gyulai Vár

Emlékező lövések a gyulai várban

2024.06.16.
Móra Ferenc Múzeum

Hétfőn érkezik a Munkácsy-kollekció Szegedre

2024.05.03.

Sub_Bar

2024.05.17.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Az autós utazások általában kihívást jelentenek a szülőknek, hiszen szeretnék kényelmesebbé tenné a kicsi számára, ehhez természetesen több, praktikus kiegészítő beszerzésére is szükség lesz. Ebben a cikkben bemutatunk néhány hasznos kelléket, amelyek elengedhetetlenek a biztonságos, ugyanakkor komfortos utazáshoz.

Berry Baby autós kiegészítői között kedvünkre válogathatunk a nyakpárnák, övelterelők, babahordozós kellékek kínálatából.

Javasolt kiegészítők kisbabáknak

A legkisebbek számára kiváló választás a babahordozóval kompatibilis testkiemelő betét, amely kifejezetten újszülötteknek és kisbabáknak készült, egészen 4-6 hónapos korig alkalmazható. Használatával optimális alátámasztást biztosítunk a kicsinek, miközben egyenletesebbé válik a fekvőfelület a betét segítségével, így még kényelmesebben utazhat. Az újszülöttek még nem rendelkeznek megfelelő izomtónussal, így a sérülésveszély is nagyobb esetükben, emiatt is kell kiemelt figyelmet fordítani az ideális testhelyzet biztosítására. Ellenkező esetben görnyedten, görbült gerinccel utazna. A használata pofonegyszerű, a gerinckiemelő betétet az autósülés huzata alá kell helyezni.

Szintén javasolt az univerzális szűkítőbetét alkalmazása a babahordozóban, ami ráadásul többféle színben is elérhető. A testkiemelővel együtt maximálisan gondoskodhatunk a baba kényelméről, illetve garantált a fej és a csípő védelme is az utazás ideje alatt.

Frottírból vagy pamutból készült huzat autósüléshez

1 éves korig nagyobb figyelmet kell fordítani a kicsi hőháztartására is, ebben az időszakban még a jól szellőző, nyárias viseletben is izzadni kezd, emiatt fontos beszereznünk egy speciális, autósüléshez tervezett huzatot, amely készülhet frottírból vagy organikus pamutból. Mindegyik alapanyag kiválóan felszívja a nedvességet, előbbi puha és rugalmas, utóbbi pedig optimálisan szellőzik, valamint környezetbarát is, nem mellesleg érzékeny bőrű babáknak a legjobb választás.

Ajánlott kiegészítők nagyobb gyermekeknek

Nem hiányozhat az utazós kelléktárunkból egy biztonsági övet elvezető eszköz sem, amely meggátolja, hogy az öv a gyermek nyakánál fusson, így az ebből fakadó súlyos sérülések is megelőzhetők. Párnázott, extra hevederes megerősítéssel is rendelkezik a Berry Baby kínálatából beszerezhető övelvezető, amely ráadásul egyszerűen tisztítható.

A hosszabb utazások során a legtöbb gyermek elálmosodik, így gondoskodnunk kell egy nyakpárna beszerzéséről is. Optimálisan alátámasztja a nyaki gerincszakaszt, ezáltal nem kell attól tartani, hogy oldalra billenne a feje alvás közben, és az ebből fakadó sérüléseknek is elejét vehetjük. A klasszikus nyakpárnához hasonlóak, ám speciálisan, gyermekek számára tervezettek, emiatt a gerinc mögötti részen vékonyabbak, lapítottak. Ez a termék egészen 8 éves korig alkalmazható.

Láthatjuk, hogy megannyi praktikus eszköz beszerezhető a család kisebb tagjai számára, hogy az autós utazások során garantáljuk a kényelmet és a biztonságot.