2023.11.30.
Óbudai Múzeum

Elfeledett nemzetiség nyomában

2023.11.30.
Dubniczay-palota - Művészetek Háza

Kulturális eseménykiajánló

2023.11.28.
Tatabányai Múzeum - Bányászati és Ipari Skanzen

Új bányamentő-készülékek is várják majd az érdeklődőket a skanzenben

2023.11.07.
Szabadtéri Néprajzi Múzeum

Hiteles múzeumi variációk és arany süni vándordíj átadó

2023.11.20.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Bár a szakács és a pincér ismerőseinket gyakran halljuk arról panaszkodni, hogy mekkora a hajtás a munkahelyükön, de mégis mindig lelkesen mesélnek a mindennapjaikról. Hogy ez miért van így?
Miért jó a vendéglátásban dolgozni?
Nos, leginkább azért, mert a vendéglátós létnek, akárcsak minden egyéb munkának, megvan a maga pozitív és negatív oldala, amelyek között, ha képesek vagyunk megtalálni az egyensúlyt, akkor igenis élvezni fogjuk a munkát. Érdemes megnézni a nyitott pozíciókat a https://miskolcallas.hu/allasok/vendeglatas oldalon.

Lássuk hát, hogy miért is szerethetőek a vendéglátós szakmák!

Ha megnézünk egy vendéglátással kapcsolatos álláshirdetést, láthatjuk, hogy az elvárásoknál az elsők között szerepel a csapatjátékos kifejezés, és ez nem véletlen. Ahhoz ugyanis, hogy a vendég maximálisan elégedetten távozzon, szükség van a teljes csapat együttes, összehangolt munkájára.

Amennyiben pedig, ha megvan a csapattagok között a bizalom, és elkötelezettek a célok elérésében, tiszták a felelősségi és a hatáskörök, illetve a felmerülő konfliktusok is konstruktívan kerülnek megoldásra, akkor a siker garantált. Ez a fajta csapatszellem pedig a sokunk számára rendkívül szimpatikus.

Emellett az is a vendéglátós munka pozitívumának tekinthető, hogy emberekkel foglalkozhatunk. Ugyan lehet, hogy a vendégekkel kapcsolatos élményeink nem mindig lesznek felemelőek, de a legtöbbünket rendkívül jó érzéssel tölti el, ha folyamatos körülöttünk a nyüzsgés.

Hiányszakma

Ha rendelkezünk némi idegen nyelv ismerettel, akkor akár a külföldi karrierépítés is megcélozható. Egy jó szakácsot vagy pincért ugyanis a világ bármely pontján megbecsülnek.

Abban az esetben viszont, ha nem kokettálunk a kiköltözés gondolatával, nagy valószínűséggel akkor sem fogunk munka nélkül maradni, hiszen a nagyobb állásportálok folyamatosan tele vannak a vendéglátással kapcsolatos álláshirdetésekkel, amelyek korrekt fizetéseket ígérnek.

Végső gondolatok

A fentebb leírtak is tökéletesen bizonyítják, hogy a vendéglátás egy különleges helyet foglal el a munkaerőpiacon. Szinte nem is lehet összehasonlítani más területekkel, ami miatt kiemelten fontos, hogy alaposan gondoljuk át, képesek vagyunk-e helytállni ilyen körülmények között.

Amennyiben pedig arra jutunk, hogy igen, és sikerült is találni egy szimpatikus pozíciót valamelyik állásportál felületén, akkor ideje a tettek mezejére lépni, küldjük el a jelentkezésünket mihamarabb!

Fontos azonban, hogy ne ragadjunk le csupán 1-2 állásajánlatnál, hanem álljunk inkább egyszerre több lábon, és mérjünk fel több lehetőséget is! Így, ha netalántán valamelyik nem sikerülne, akkor mentsvárként ott lesz a másik.

Ha pedig sikerül eljutni az állásinterjúig, akkor alaposan készüljünk fel lelkileg is, hiszen ha előre tervezünk, akkor nem érhet minket annyi váratlan meglepetés!