2023.11.28.
Tatabányai Múzeum - Bányászati és Ipari Skanzen

Új bányamentő-készülékek is várják majd az érdeklődőket a skanzenben

2023.11.07.
Szabadtéri Néprajzi Múzeum

Hiteles múzeumi variációk és arany süni vándordíj átadó

2023.10.22.
Székely Nemzeti Múzeum

Újra megnyitja kapuit a Székely Nemzeti Múzeum

2023.09.21.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
A felhőalapú szolgáltatások praktikusak, népszerűek, ugyanakkor a hackerek érdeklődését is felkeltették. Nem árt alaposan felkészülni a támadásokra.
Már a fiók adataink sincsenek biztonságban?
A Microsoft Office 365 is a kiberbűnözők radarján van, egyre sűrűbben érik zsarolóvírus-támadások.

Aki nincs eléggé felkészülve egy ilyen támadásra, annak súlyos következményekkel kell számolnia. IT biztonság tekintetében a Sybell az egyik legjobb választás, ilyen jellegű kérdésekkel érdemes őket keresni.

Miért olyan népszerű a felhőalapú szolgáltatás a hackerek körében?

A Microsoft Office 365 egy olyan felhőalapú szolgáltatás, amely segítségével a felhasználók online tárolhatják és kezelhetik a fontos adataikat. Érthető, hogy ez a kiberbűnözők számára meglehetősen izgalmasan hangzik.

A SharePoint és a OneDrive használatával bárki, bárhonnan hozzáférhet a saját dokumentumaihoz. Ez azt jelenti, hogy nem kell, hogy az adott személynél nála legyen az a számítógép, laptop vagy okostelefon, amiről utoljára megnyitotta.

Ez a kiberbűnözők módszere

A hackerek azért indítanak a Microsoft Office 365 fiókok ellen zsarolóvírus-támadást, hogy titkosítsák a vállalatok felhőalapú együttműködéséhez nélkülözhetetlen adatokat. Így ellehetetlenítik a cégek dokumentumkezelését, tárolását, és váltságdíjat tudnak követelni.

Amennyiben a tulajdonosok, munkacsoportok nem tudják elérni a munkájukhoz szükséges adatokat, az rendkívül súlyos anyagi károkat okozhat egy cég számára. Könnyen lehet, hogy nem is tudják folytatni ezek nélkül a munkát.

Célszerű védekezni a támadások ellen

A kibertámadások ellen lehet és érdemes is védekezni. A rendszeres biztonsági mentésekkel szemben tehetetlenek a hackerek. Így könnyen el lehet kerülni a tetemes mennyiségű adatvesztést.

A Microsoft Office rendelkezik támogatási rendszerrel, amely már 14 nappal az incidens bekövetkezése után is segíthet a helyreállításban. A munkához szükséges adatok végleges elvesztésétől így nem kell tartani.

Ugyanakkor az sem feltétlenül szerencsés, ha a különböző érzékeny céges adatok idegenek kezei közé kerülnek. Ezért nem elég csak rendszeres biztonsági mentésekben gondolkodni, hanem már a támadások ellen is muszáj védekezni. Ehhez elengedhetetlen a kellő tájékozottság és a megfelelő felkészültség. A kiberbűnözők ugyanis gyakran éppen a tájékozatlanságot szokták kihasználni. Elég, ha a cég egyik alkalmazottja egy adathalász e-mailben rákattint egy linkre, és már meg is történhet a baj, veszélybe kerülhetnek a szenzitív adatok.

Olyan technikai eszközök, mint a vírusirtók és a tűzfalak segítséget jelenthetnek a támadások elhárításában. Ezenfelül fontos a dolgozók elméleti felkészítése is. Jó, ha egy cég minden alkalmazottja tisztában van azzal, hogy mik a hackerek aktuális módszerei, és mik azok, amikre oda kell figyelni, ha az ember például a levelezőrendszert használja.